Josip Šiljeg, dosadašnji direktor Žitnjaka, pridružio se Kraš Grupi na poziciji direktora Kraš Trgovine. Riječ je o menadžeru s dugogodišnjim iskustvom u maloprodaji, a na novu direktorsku poziciju dolazi najavljujući širenje mreže Kraševih Bombonniera na regionalnom i domaćem tržištu.

“Kraš će širiti svoju maloprodajnu mrežu i na domaćem i na regionalnom tržištu. Pred nama je izazov optimizacije i standardizacije mreže te iskorištavanja punog potencijala ovog segmenta poslovanja Kraš Grupe”, komentirao je Šiljeg koji je većinu svoje dosadašnje karijere proveo u maloprodaji u sustavima Konzum i Mercator.

Na poziciji direktora maloprodaje i investicija u Mercatoru Crna Gora uspješno je završio najveći projekt te kompanije rebrendiranje branda Roda u novi brand na tržištu Idea.

Nakon tog projekta vratio se u Konzum na poziciju zamjenika Izvršnog direktora maloprodaje i investicija, dok u rujnu 2017. dolazi na mjesto direktora Žitnjak d.d., uspješno završava proces restrukturiranja kompanije, koja unatoč postupku izvanredne uprave, zadržava dioničarsku strukturu, ostaje prisutna na tržištu kapitala te postiže pozitivne poslovne rezultate.

Šiljeg je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a usavršavao se kroz stručne edukacijske programe.

Milena Vušak nova je savjetnica Uprave Kraš d.d.
Milena Vušak, dosadašnja direktorica tvrtke Mondelez Zagreb, pridružila se timu Kraš d.d. na poziciji savjetnika Uprave. Vušak je posljednjih 20 godina karijere provela na ključnim pozicijama u konditorskoj industriji, a u Krašu će svoje iskustvo koristiti za jačanje pozicije Kraša na domaćem i inozemnim tržištima.

“Vjerujem da će moje menadžersko iskustvo u kategorijama čokolada i biskvita te poznavanje tržišnih trendova i potreba potrošača u tim kategorijama, dodatno ojačati poziciju Kraša na domaćem i inozemnim tržištima. Veselim se novim slatkim izazovima”, rekla je Milena Vušak.

U Mondelezu, u kojem je provela 10 godina, bila je direktorica prodaje za tržišta Hrvatske i Slovenije, a ranije je bila na funkciji direktorice prodaje za Hrvatsku u kompaniji Mars. U svojoj dugogodišnjoj karijeri bila je odgovorna za plasiranje brojnih internacionalnih brandova na lokalno tržište, među kojima su Milka, Oreo, TUC, Elvita, Snickers i Twix.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a nakon toga se usavršavala po programima internacionalnih kompanija u kojima je radila.