centar-cascade-zagreb-midiProblemi su nastali zbog loše posjećenosti, a menadžment je zakupcima, u nastojanju da ih zadrži, odobrio besplatnu 2010., zbog čega je novca bilo sve manje. Inače su trebali plaćati 35 eura po kvadratu

Danas se donosi konačna odluka. Predstavnici investitora, tvrtke Illuminatio, i tvrtke Energon, koja je zadužena za upravljanje shopping-centrom Cascade Prebendarski vrtovi u centru Zagreba, održat će sastanak s najmoprimcima lokala.

Ako ne bude ozbiljnih pomaka, centar će u srijedu zatvoriti vrata. Naime, iz tvrtke Illuminatio obavijestili su zakupce da će se centar privremeno zatvoriti jer više nisu u mogućnosti podmirivati troškove za zakupce koji se ne pridržavaju svojih ugovora.

Tvrtka Energon, zadužena za upravljanje centrom, nije uspjela pokriti troškove usluga. “Zbog nepodmirenih troškova, tvrtka Energon najavila je da će u srijedu uskratiti pružanje svojih usluga. U takvim uvjetima nećemo moći osigurati operativan rad, sigurnost samog objekta, kao ni sigurnost posjetitelja i zaposlenika u objektu”, piše, među ostalim, u dopisu zakupcima.

Mijo Gabrić, glavni ekonom Crkve koja je vlasnik 30 posto Cascadea, rekao je da je čuo za dopis, ali da ne vjeruje da će se centar uistinu zatvoriti. “Vjerujem da će stići izmijenjeni dopis i da će Cascade nastaviti raditi, ali o tome će se više znati ovaj tjedan”, kaže Gabrić.

Problemi su nastali zbog loše posjećenosti, a menadžment je zakupcima, u nastojanju da ih zadrži, odobrio besplatnu 2010., zbog čega je novca bilo sve manje. Inače su trebali plaćati 35 eura po kvadratu.

Centar je otvoren 2009., a počeo ga je graditi Vladimir Zagorec na crkvenom zemljištu. (Jutarnji list)