Kampanja za promociju konzumacije ribe nastavlja se u Splitu

riba-hrvatske-jedi-sto-vrijedi-logo-midiNakon zagrebačke premijere, kampanja “Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi”, kojoj je svrha promocija hrvatskog ribarstva, nastavlja se sutra u Splitu, izvijestili su iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Organizatori manifestacije su Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom obrtničkom komorom, a osim predstavljanja proizvoda održat će se i okrugli stol “Potrošnja ribe u Republici Hrvatskoj”.

Akcija “Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi” započela je u Zagrebu na Trgu bana J. Jelačića, 24. studenog, a pokrenuta je u svrhu promocije proizvoda ribarstva Republike Hrvatske što obuhvaća proizvode iz ulova, uzgoja i prerade. U nju su aktivno uključeni i Ministarstvo turizma i ribarske zadruge te niz stručnih i znanstvenih suradnika koji pridonose cjelovitom i učinkovitom ostvarenju zajedničkog cilja, navode iz HGK.

Za vrijeme trajanja događanja na splitskoj Rivi domaći će vrhunski kuhari pripremati jela od raznovrsnih proizvoda ribarstva koja će se prodavati na 13 štandova po simboličnoj cijeni od 5 kuna, a prikupljeni novac darovat će se u humanitarne svrhe.

Cilj ove nacionalne marketinške kampanje je pridonijeti povećanju potrošnje proizvoda hrvatskog ribarstva u Republici Hrvatskoj kao i raditi na podizanju svijesti potrošača o proizvodima ribarstva kao visokovrijednim namirnicama.

Želi se također stvoriti jedinstveni krovni brend proizvoda hrvatskog ribarstva, kojim se jamči ne samo visoka kvaliteta, već se i jasno pokazuje da su ovi proizvodi potekli iz lokalnog održivog i uređenog proizvodnog sektora, kaže se u priopćenju.

Prethodni članakRaznovrsna ponuda Spara u asortimanu trgovačke marke
Sljedeći članakHGK: Sve veća potpora građana akciji “Kupujmo hrvatsko”