Za stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture 40 milijuna kuna

Natječaj je otvoren za podnošenje zahtjeva za potporu do 28. veljače, a najviši iznos po korisniku je pet milijuna kuna

(Foto: Ministarstvo poljoprivrede)

Ministarstvo poljoprivrede u ponedjeljak je izvijestilo da su u tijeku prijave na novi natječaj za dodjelu ukupno 40 milijuna kuna vrijednih potpora za stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture.

Natječaj je otvoren za podnošenje zahtjeva za potporu do 28. veljače, a najviši iznos po korisniku je pet milijuna kuna.

Predmet potpore su aktivnosti vezane za stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture, koje se provode s ciljem nalaženja novih tržišta i poboljšanja uvjeta za stavljanje na tržište, promicanja kvalitete i dodane vrijednosti, doprinošenja transparentnosti proizvodnje i tržišta te provođenja ispitivanja tržišta i studija o ovisnosti EU o uvozu, doprinošenja sljedivosti i razvoja oznaka zaštite okoliša te provođenja komunikacijskih i promotivnih kampanja.

Korisnici potpore mogu biti gospodarski subjekti u ribarstvu ili zajednički korisnici koji podrazumijevaju organizaciju/udruženje subjekata u ribarstvu priznati sukladno posebnim propisima ili javno tijelo utemeljeno zakonom koje predstavlja subjekte u ribarstvu, koji provodi zajedničku operaciju.

Iz Ministarstva navode i da je dosad u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo 2014. – 2020., kroz mjeru IV.3. Stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture dodijeljeno gotovo 118 milijuna kuna, a isplaćeno 93 milijuna kuna. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakShopper’s Mind 2021: raste online kupnja među Hrvatima
Sljedeći članakPoremećaji u pomorskom prometu koče globalnu trgovinu