damir-jelic-i-alexander-gerschbacherBogata tradicija karlovačkih Dana piva u kombinaciji sa svježim idejama savršena je formula za uspjeh 25. Dana piva, koji će se održati u Karlovcu od 27. kolovoza do 3. rujna 2011. godine u Športsko-rekreacijskom centru Korana, najavili su u srijedu iz Karlovačke pivovare.

Novitete ovih jubilarnih Dana piva danas su u uredu gradonačelnika predstavili gradonačelnik grada Karlovca Damir Jelić i predsjednik uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher.

Zahvaljujući bliskoj suradnji i partnerstvu Grada Karlovca, Turističke zajednice grada Karlovca i Karlovačke pivovare kao glavnog sponzora, ovogodišnji Dani piva trebali bi označiti prekretnicu u pozicioniranju ove tradicionalne manifestacije kao ključne turističke atrakcije Karlovca koja će privlačiti posjetitelje iz cijele Hrvatske, ističe se u priopćenju.

“Karlovac je uistinu grad susreta, a Dani piva su važan dio njegove privlačnosti za turiste. Ovo je najveći povijesni događaj koji privlači posjetitelje posljednjih 25 godina. Međutim, smatramo da događaj još nije ostvario svoj puni potencijal. Zato smo osnovali novi organizacijski odbor u kojem je Turistička zajednica izvršni organizator. Odbor trenutačno radi na potpuno novom konceptu, koji će dugoročno pozicionirati Dane piva kao centralnu pivsku manifestaciju na nacionalnoj razini i šire te time doprinijeti imidžu Karlovca kao privlačnog turističkog odredišta”, naglasio je Jelić.

Podizanje kvalitete sadržaja festivala, posebno festivalsko pivo te atrakcije u centru grada koje će privući veći broj posjetitelja na Dane piva samo su neke od novina koje su uvedene kao dio bogatijeg i boljeg programa 25. Dana piva.

Po mišljenju Gerschbachera, Dani piva imaju ogroman potencijal da postanu središnja pivska manifestacija u Hrvatskoj: „Karlovačka pivovara važan je dio Karlovca i mi stalno ulažemo u promidžbu Karlovca kao grada piva. Kako bismo učinili nešto posebno za 25. obljetnicu odlučili smo u Karlovačkoj pivovari proizvesti posebno festivalsko pivo koje će biti dostupno samo na Danima piva. Nadamo se da ovo neće biti jedinstvena aktivnost te da će festivalsko pivo postati sastavni dio tradicije Dana piva.”

dani-piva_karlovcko-hostese1Organizacijski odbor najavio je i razvoj novog vizualnog identiteta Dana piva te veliku promotivnu kampanju festivala na nacionalnoj razini koja će, među ostalim, uključivati i opsežnu oglasnu kampanju, pojačanu kampanju putem interneta i promidžbene događaje na glavnim trgovima u Karlovcu, Zagrebu i Rijeci te promidžbene aktivnosti u Sloveniji i Bosni i Hercegovini kako bi se privukli gosti iz pograničnih gradova, navode iz Karlovačke pivovare.