Svečanim otvaranjem pivske drvene bačve, sinoć su u Karlovcu otvoreni 27. Dani piva, najveća pivska manifestacija u Hrvatskoj koja traje do 8. rujna, priopćeno je iz Karlovačke pivovare, generalnog sponzora manifestacije.

Odlična pivska atmosfera bila je u Karlovačko šatoru gdje su poznati glumci Igor Mešin i Saša Buneta uživali u Karlovačkom točenom pivu. S poznatim glumcima družio se i predsjednik Uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher, a za pravu pivsku atmosferu u šatoru pobrinuo se Karlovačko puhački bend, navode iz pivovare.

Uživanju u pivu u Karlovačko šatoru pridružili su se i članovi Društva prijatelja piva na čelu s osnivačem i predsjednikom društva Nevenom Pufnikom.

I ove je godine Karlovačka pivovara pripremila nešto novo za manifestaciju – Karlovačko crno točeno, koje je prvi puta dostupno upravo na Danima piva. Karlovačko crno točeno napravljeno je od tri vrste slada i specijalitet je ovogodišnjih Dana piva.

Karlovačka pivovara, kao generalni sponzor manifestacije, sve odrasle ljubitelje piva poziva u svoj Karlovačko šator na Danima piva do 8. rujna, poručuju iz pivovare.