korlat-paleta-badel-1862-largeUz zlato i srebro na Concours mondial de Bruxelles, vina Badela 1862 osvojila i brončane medalje na svjetskom ocjenjivanju Decanter world wine awards, najuglednijeg svjetskog časopisa posvećenog vinima te brončane medalje na ocjenjivanju International Wine Challenge u Londonu.

Na svjetskom ocjenjivanju vina, Concours mondial de Bruxelles 2011., vino Korlat Syrah 2007. proizvođača Badela 1862 osvojilo je zlatnu medalju, a Korlat Merlot 2007. srebrnu.

Concours Mondial de Bruxelles, od svog osnivanja 1994. godine, pozicionirao se kao “svjetsko  prvenstvo vina”, s gotovo 7000 uzoraka vina s četiri kontinenta koja budu prijavljena na ocjenjivanje.

Ukupno gledajući, ovi uzorci predstavljaju više od 500 milijuna boca vina na globalnom tržištu, ističu iz Badela 1862.

Isključivo sastavljen od profesionalaca, žiri Concours Mondial de Bruxelles okuplja svake godine najbolje svjetske stručnjake za vina iz čak  40 zemalja, što jamči različitost žirija i jedinstven karakter ovog događaja. Ove godine prijavljeno je 7386 uzoraka, a samo 2145 vina je nagrađeno.

Uz ove medalje, iz Badela 1862 ističu kako su jednako važne i medalje časopisa Decanter (Decanter World Wine Awards), koji  smatraju najboljim svjetskim časopisom posvećenog vinima.

Decanter se prodaje u 96 zemalja, a na njegovim natjecanjima glavni fokus je na potrošaču jer nagrade dodjeljuje stručni žiri na osnovu porijekla, različitosti stila te maloprodajne cijene vina. Osvajanje nagrada na ovakvom prestižnom ocjenjivanju slobodno se može usporediti sa zlatnom medaljom koju sportaši osvajaju na međunarodnim natjecanjima, komentiraju iz hrvatskog proizvođača.

Na ovogodišnje ocjenjivanje Decanter World Wine Awards prijavljeno je 12.200 vina. Među njima vina Badela 1862 osvojila su brončane medalje za Korlat Syrah 2007., Korlat Merlot 2007., Korlat Cabernet Sauvignon 2007. te preporuku za Sauvignon Daruvar 2009.

Na ocjenjivanju International Wine Challenge (IWC) u Londonu brončane medalje osvojio je Korlat Syrah 2007. i Ivan Dolac 2007., a preporuku Sauvignon Daruvar 2009.

International Wine Challenge (IWC) je globalno prepoznat kao najbolje i najutjecajnije ocjenjivanje vina, s više od 10.000 prijavljenih uzoraka.

Veliku reputaciju IWC je stekao zahvaljujući, između ostalog, i kvaliteti i iskustvu svojih ocjenjivača. U ocjenjivačkom žiriju ove je godine sudjelovalo više od 370 proizvođača vina, trgovaca vinima i vinskih novinara iz cijelog svijeta.

Vina se ocjenjuju metodom 100 bodova, a samo vina ocjenjena ocjenom iznad 85 bodova idu u drugi krug ocjenjivanja i ulaze u konkurenciju za osvajanje medalja.