Petrol posluje u Hrvatskoj od 1996. godine. Prve tri godine poduzeće je poslovalo samo na području veleprodaje, a od 1999. počinje razvijati vlastitu maloprodajnu mrežu.

Grupa Petrol u Hrvatskoj danas ima 95 benzinskih postaja raspoređenih po svim regijama te je po tome drugi najveći naftno-trgovački lanac u Hrvatskoj sa stalnom tendencijom povećanja broja novih maloprodajnih mjesta. Petrol d.o.o. je u 2012. godini ostvario ukupni promet u iznosu od 327,1 milijun eura prihoda od nafte i proizvoda iz nafte, a prihodi od prodaje trgovačke robe istodobno su iznosili 21,3 milijuna eura.

O svojim konkurentskim prednostima te dodatnim uslugama koje pružaju ističu kako je Petrol više nego benzinski servis jer na jednom mjestu nudi i dodatni sadržaj (kupnja ulaznica za sva događanja), renovira se i širi mreža autopraonica, širi se i mreža kave na putu, konstantno se investira u djelatnike, te kupcima nudi najkvalitetnija goriva QMax.

U Petrolu kažu kako su proteklih godinu dana u poslovanju obilježila upravo konstantna ulaganja u razvoj maloprodajne mreže te uvođenje najkvalitetnijih goriva Q Max. U pripremi su i nove usluge koje će ponuditi hrvatskom tržištu.

“Gradimo benzinske postaje po novom grafičkom izgledu te aktivno ulažemo u cijelu maloprodajnu mrežu benzinskih postaja, a posebno nam je zadovoljstvo što konstantno educiramo i usavršavamo naše djelatnike. Grupa Petrol je više nego naftna tvrtka, a dobre prakse energetskih rješenja s drugih tržišta uskoro ćemo implementirati i na hrvatsko tržište”, poručuju iz Petrola.

Iako je prodaja naftnih derivata primarna djelatnost benzinskih crpki, u poslovanju tvrtki sve je važnija komplementarnost i drugih, dodatnih sadržaja.

Tako u Petrolu ističu kako je prodaja dodatnog asortimana fokus njihovih aktivnosti. “Svake godine, unatoč gospodarskoj situaciji, bilježimo rast prihoda od prodaje tog segmenta, koji je direktno dodatna vrijednost u prodaji.”