Karlovačka pivovara d.o.o. u predstojećem periodu planira preuzimanje naziva Heineken Hrvatska d.o.o., time i formalno potvrđujući pripadnost ovom vodećem europskom proizvođaču piva koji posluje u 71 zemlji svijeta te u svom portfelju ima više od 200 međunarodnih, regionalnih, lokalnih i specijalnih piva i jabučnih alkoholnih cidera te zapošljava oko 80.000 zaposlenika diljem svijeta.

Rekao je to na današnjem press briefingu održanom u Karlovačkoj pivovari predsjednik uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher koji se pritom osvrnuo i na prošlogodišnje rezultate tvrtke.

“Za nas je 2012. bila uspješna. U nepovoljnim ekonomskim okolnostima održali smo stabilnost naših poslovnih rezultata”, komentirao je Gerschbacher ne navodeći konkretne brojke.

Kako je rekao, preuzimanje imena Heineken bit će logičan nastavak poslovanja unutar vodećeg proizvođača piva u Europi.

“Promjena u imenu kompanije neće ni na koji način utjecati na poslovanje pivovare ili na budućnost našeg najpoznatijeg brenda, Karlovačkog piva, na čijoj tradiciji ćemo nastaviti graditi uspjeh. Srce pivovare i dalje ostaje u Karlovcu, položaju od strateške važnosti za kompaniju nastavljajući tradiciju te snažnu integraciju i prisutnost u tom gradu kao i u cijeloj županiji”, izjavio je Gerschbacher.

On je podsjetio kako su investicije u pivovaru u zadnjih sedam godina premašile 148 milijuna kuna, dok je prošle godine predstavljena nova linija za punjenje vrijedna više od 44 milijuna kuna.

Karlovačka pivovara će nastaviti ulaganja u skladu s poslovnim planovima i prethodno zacrtanim ciljevima dalje jačajući svoj odnos s potrošačima, partnerima i lokalnom zajednicom, navode iz tvrtke.