Najveći američki proizvođač žitnih pahuljica Kellogg preuzima proizvođača grickalica Pringles za 2,7 milijardi dolara u gotovini.

pringles-na-polici-largeZahvaljujući akviziciji Pringlesa, koja bi trebala biti zaključena do ljeta, Kellogg prerasta u drugoga najvećeg igrača na globalnom tržištu grickalica iza američke kompanije PepsiCo.

Za vlasnika Pringlesa, proizvođača potrepština za kućanstvo Procter & Gamble, ova akvizicija označava konačan izlazak iz prehrambenog sektora nakon što je u travnju prošle godine neuspješno pokušao prodati poznatog proizvođača grickalica tvrtki Diamond Foods za 1,5 milijardi dolara u gotovini.

Kellogovu akviziciju pozdravlja i Wall Street pa su dionice te tvrtke u srijedu nakon objave transakcije na vrijednosti pridodale šest posto skočivši najviše od početka studenog.

Zahvaljujući Pringlesu, na čije poslovanje planira staviti naglasak, Kellogg će gotovo utrostručiti veličinu svojega međunarodnog poslovanja grickalicama. Pringles je četvrti najveći brend grickalica na svijetu i njegovi se proizvodi prodaju u više od 140 zemalja svijeta. Generira 1,5 milijardi dolara prihoda godišnje. (Poslovni dnevnik)