robna-kuca-korzo-rijeka-midiOd jučer je zatvoren supermarket “Kerum” u suterenu Robne kuće Korzo u Rijeci. Prošli tjedan šefica ovoga marketa dobila je iznenadni naputak iz Splita da isprazni trgovinu i da prenese radnicima da im se raskida ugovor o radu.

Dvadeset i dvoje radnika na stotinu je čuda, prošlotjedna iznenađenost zbog činjenice da im plaća nikad nije kasnila ni dana i da ovaj market odlično posluje brzo je prerasla u očaj. Ostali su bez posla bez ikakve najave.

Jučer su još radili iza zatvorenih vrata ovoga marketa, ali umjesto dosadašnjeg rada na blagajni i vađenja robe iz kutija i stavljanja na police, jučer su radili obrnut posao – pakirali robu s polica u kartonske kutije da budu spremne za šleper koji će ih nekud odvesti.

– Ne znamo ništa, nitko nam ništa ne govori, osim što nam je poručeno da nam se raskidaju ugovori o radu – kažu djelatnici.

Ništa ne zna ni direktorica Robne kuće Korzo Alida Diminić.

– Zvala sam jutros u Split, ništa mi nisu rekli tko dolazi umjesto Keruma, rekli su da ću na vrijeme doznati – kazala nam je jučer Diminić, dodajući da u ovaj prostor od 900 kvadrata, iako je u vlasništvu tvrtke “Zakup” d.o.o. koja je sestrinska tvrtka “Keruma” d.o.o., ne može useliti nitko bez prethodne pisane obavijesti.

Neslužbeno se govori da će u ovaj prostor uskoro ući splitski trgovački lanac “Tommy”, koji je najavio da s 1. siječnjem ove godine sporazumno istupa iz članstva Narodnog trgovačkog lanca (NTL), u kojemu je bio s “Kerumom” d.o.o. i još desetak trgovaca. “Tommy” je 1992. godine osnovao Tomislav Mamić, počeo je poslovanje otvorenjem jednog maloprodajnog objekta diskontnog tipa. (Novi list)