Kerum najavio ponudu za preuzimanje splitskog Koteksa

nevenka-becic-midiSplitski Kerum izvijestio je u srijedu putem Zagrebačke burze o namjeri objavljivanja ponude za preuzimanje splitske tvrtke Koteks import-export.

Kako se navodi u obavijesti, koju potpisuje direktorica Keruma Nevenka Bečić, tvrtka Kerum je 17. siječnja na dražbi Hrvatskog fonda za privatizaciju, održanoj na Zagrebačkoj burzi, stekla 101.754 dionica ili 15,20 posto udjela u temeljnom kapitalu Koteksa.

Prije dražbe Kerum je držao 492.235 dionica ili 74,12 posto dionica tvrtke Koteks import-export, pa će tako završetkom kupoprodajnog procesa (nakon javne dražbe) Kerum raspolagati sa 597.989 dionica ili 89,323 posto udjela u temeljnom kapitalu Koteksa.

Tvrtka Kerum se obvezuje objaviti ponudu za preuzimanje preostalih redovnih dionica s pravom glasa tvrtke Koteks import-export u roku propisanom Zakonom o preuzimanju dioničkih društava, a po odobrenju objavljivanja ponude za preuzimanje od strane Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, navodi se u obavijesti Keruma.

Prema podacima iz izvješća o održanoj javnoj dražbi, 15,20 posto dionica Koteksa prodano je Kerumu za 959,6 tisuća kuna, što je bila i početna cijena za taj paket dionica splitskog Koteksa. (H)

Prethodni članakMerkur u prosincu poboljšao poslovanje
Sljedeći članakSkroman rast prodaje ruske X5 grupe u 2010. godini