vratimo-djeci-igralista-konzum-velika-gorica-sluzbeno-otvorenjePrvo, od ukupno 15 novih dječjih igrališta koje Konzum planira otvoriti diljem Hrvatske, otvoreno je danas u Velikoj Gorici

Trgovački lanac Konzum nastavlja s projektom “Vratimo djecu na igrališta” u sklopu kojeg je prijašnjih godina otvoreno 20 dječjih igrališta. Cilj je u sklopu ovog projekta u ovoj i idućoj godini otvoriti 15 dječjih igrališta u gradovima diljem Hrvatske, izvijestili su danas iz Konzuma.

Projekt je danas i službeno predstavljen u sklopu otvorenja dječjeg igrališta u Velikoj Gorici na Trgu Ante Starčevića u neposrednoj blizini Super Konzum prodavaonice.

Velikogoričko igralište ujedno je prvo u nizu dječjih igrališta koja će se otvoriti ove godine, a službeno su ga otvorili Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice, Iva Balent, izvršna direktorica marketinga Agrokora, i Ivona Janjić, direktorica marketinga Konzuma.

Novo dječje igralište u Velikoj Gorici izgrađeno je na više od 2000 m2 gradske površine koju je osigurao Grad Velika Gorica i opremljeno je sa 12 novih sprava, dok su se tri već postojeća stara igrala dodatno obnovila.

Nova igrala uključuju kombinirane sprave, ljuljačke, tobogane, penjalice, vrtuljke, klackalice i ostale sprave koje će svoj djeci sukladno njihovoj dobi omogućiti kvalitetnu igru, razvijanje motoričkih sposobnosti i druženje, ističu iz Konzuma.

U sklopu ovog igrališta postavljeno je i igralo za djecu s invaliditetom – ljuljačka koja će djeci koja se nalaze u kolicima omogućiti sigurno i kvalitetno uživanje u igri.

Velikogoričko igralište ima i ograđeni malonogometni teren s novim nogometnim golovima i opremom za dječje sportske aktivnosti. Ujedno je obnovljeno i šest klupa za sjedenje, a postavljene su i četiri nove klupe kao i sva ostala komunalna oprema koja će svim roditeljima  i djeci omogućiti kvalitetan boravak i uživanje u igralištu.

Ispod sprava u sklopu ovog, kao i svih drugih igrališta uključenih u projekt, nalazi se obavezna zona sigurnosti, odnosno 50 m2 specijalne antitraumatske i antistresne podloge koja amortizira eventualni pad ili ozljedu djeteta, a svi sadržaji i igrala objedinjuju najviše standarde i norme sigurnosti, kvalitete, dizajna i ekologije.

Proizvođač opreme i igrala za dječje igralište je lokalna tvrtka KOVA d.o.o. iz Mraclina, a sva dječja igrališta uključena u projekt opremana su u suradnji s hrvatskim lokalnim proizvođačima opreme i igrala za dječja igrališta, kaže se u priopćenju.

U sljedećih nekoliko dana otvorit će se dječja igrališta u Varaždinu i Osijeku, a iz Konzuma najavljuju nastavak projekta gradnje i obnove dječjih igrališta i u drugim gradovima diljem Hrvatske.