Koprivnica domaćin završnog natjecanja Čokolino višebojca

Završno natjecanje ovogodišnjeg Čokolino višebojca održano je u dvorani koprivničke Gimnazije Fran Galović 29. i 30. svibnja. Nakon uspješne, treće sezone Čokolino višebojca koja je dala 48 pobjednika u osnovnim školama iz cijele Hrvatske, svi su se okupili u Koprivnici.

Finalno je natjecanje Čokolino višebojca otvorio predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak, a domaćin je bila OŠ Braća Radić koja se istakla odličnom organizacijom i navijačkom atmosferom, jer natjecatelje je uz koprivničke, bodrilo i više od tisuću navijača iz škola koje su sudjelovale u ovogodišnjoj sezoni Čokolino višebojca. Svi su oni dobili bočice Studene, jer je ovom prilikom održana promocija boce Studene s likom Blanke Vlašić. Naime, Blanka je u predvorju sportske dvorane Gimnazije Fran Galović potpisivala bočice Studene koje su uručene finalistima.

Podravka i Sportske novosti koje su na inicijativu Zvonimira Bobana, legendarnog kapetana „vatrenih“ pokrenule ovaj zajednički projekt, pobjednike nagrađuju prisustvovanjem sportskom događanju kojeg izaberu bilo gdje u svijetu. Pobjednici Stipe Božiković iz Jelse i Rene Šain iz Poreča primili su pehare, a dodijeljene su i nagrade za najbolji literarni rad „svijet po tvom“, far play igru, te najbolju oglasnu ploču na temu Čokolino višebojca.
Pehare i nagrade uručili su sportski gosti finalnog Čokolino višebojca, najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić i njezin trener Joško Vlašić, hrvatski rukometni reprezentativac i najbolji igrač prošlog svjetskog rukometnog prvenstva Igor Vori, te član Uprave Podravke Saša Romac.
Osim najboljih višebojaca iz 24 hrvatska mjesta, u Koprivnicu su došli i  izabrani izvođači kulturno-zabavnih programa u školama, te pjevač Marijan Ban čija je pjesma Morska vila postala neslužbenom himnom Čokolino višebojca.

Čokolino višebojac je višegodišnji zajednički projekt Podravke i Sportskih novosti pokrenut radi poticanja školskog sporta, razvijanja sportskih navika kod učenika osnovnih škola, te promocije njihovog kulturnog stvaralaštva.
Od 2006. godine, od kada se provodi projekt Čokolino višebojac, u njemu je sudjelovalo više od 70 000 učenika, a svako je natjecanje postalo pravi festival dječje radosti i kreativnosti.