Kozmetika je najbrži rastući segment u trgovini u Hrvatskoj

Prodaja kozmetičkih proizvoda jedan je od najbrže rastućih segmenata u trgovini u Hrvatskoj i procjenjuje se da ostvaruje oko 4 milijarde kuna godišnjeg prometa.

Potrošači u Hrvatskoj imaju naviku kupovine kozmetike u specijaliziranim trgovinama. Iako su do dolaska drogerije dm – drogerie markt kupovali u velikim maloprodajnim lancima.

Godina 2017. započela preuzimanjem Kozma od kompanije Muller, što će, kako navode stručnjaci, utjecati na poslovanje dm-a. Ova kompanija je na hrvatsko tržište ušla davne 1996, i praktično, zatvorila male privatne drogerije.

Kompanije Muller, Bipa i Kozmo zajedno ostvaruju 1,6 milijardi kuna prihoda na hrvatskom tržištu. U skladu s tim, Muller će se, kako navode stručnjaci, ove godine približiti dm – drogerie marktu. U proteklih pet godina, Muller i Bipa agresivno rastu, dok se dm bori da zadrži prvo mjesto na hrvatskom tržištu kozmetičkih proizvoda.

Budući da se na kozmetičkim proizvodima ostvaruju velike marže, postoji mogućnost da će cijene proizvoda biti niže nego ranije.

Uspješnim poslovanjem u protekloj poslovnoj godini, dm drogerie markt u Srbiji već četvrtu godinu zaredom zabilježio je dvoznamenkasti rast od 21,26 posto, na više od 7 milijardi dinara. Osim toga, Mreža je značajno proširena u prethodnoj godini. Dm – drogerie markt Srbija trenutno pokriva 23 grada u Srbiji, sa 73 prodajna objekta. U ovoj poslovnoj godini, kompanija je otvorila 91 radno mesto, čime je ukupan broj zaposlenih 599.

S ponudom većom od 13.000 proizvoda u asortimanu, dm – drogerie markt etablirao se na tržištu kao mjesto kupovine kvalitetnih proizvoda po povoljnim cijenama.

Kompanija u svom asortimanu nudi više od 3.000 proizvoda dm robne marke za ljepotu, njegu i kućanstvo. To dm svrstava u najvećeg ponuđača proizvoda robne marke iz segmenta ne-prehrane na tržištu Srbije. Poseban naglasak je stavljen na širenje asortimana organske hrane.

“Stalno nastojimo da pratimo i reagiramo na potrebe naših kupaca kako bismo im omogućili ponudu kompetentnog asortimana, kao i kvalitetnu uslugu i što ugodniju atmosferu u prodajnim objektima, a u prilog tome govori i preko 8 milijuna obavljenih kupovina u protekloj poslovnoj godini”, istaknula je Alexandra Olivera Korichi, direktor dm – drogerie markt Srbije i Makedonije. (marketnetwork.rs)

Prethodni članakRusija pretekla SAD u izvozu pšenice
Sljedeći članakRekordan skok industrijske proizvodnje od 14,9 posto