meggle-mlekara-mladost-largeU Mlekari Mladost iz Kragujevca ovih je dana potpisan ugovor s tvrtkom Tetra pak čime su započele investicije najavljene prilikom preuzimanja mljekare krajem ožujka ove godine od strane prehrambene kompanije Meggle AG.

Vrijednost ove investicije iznosi 2 milijuna eura, a uključuje ulaganje u opremu za procesnu liniju te liniju za punjenje UHT proizvoda, prije svega trajnog mlijeka.

Uz ovu investiciju Meggle će do listopada u Mlekaru Mladost uložiti dodatnih 2 milijuna eura u obnavljanje infrastrukture, restrukturiranje proizvodnih pogona te osiguravanje novih skladišnih kapaciteta, ističu iz Megglea te napominju kako će se ovim ulaganjima proširiti kapacitet mljekare.

“Prilikom svečanosti preuzimanja mljekare u ožujku ove godine direktor Meggle AG, Sil van der Ploeg, najavio je značajne investicije u mljekaru već ove godine. U skladu sa najavama Meggle je već u punom zamahu obnavljanja proizvodnih pogona mljekare te će investicija od 4 milijuna eura u novu procesnu i liniju za punjenje trajnih proizvoda te infrastrukturu biti tek početak ulaganja novih vlasnika”, navode iz Megglea.

Pritom dodaju kako će ove investicije u kragujevačkoj mljekari donijeti i inovaciju u ambalaži na srpskom tržištu – novo pakiranje, tzv. “kvadrat”. Takvo će pakiranje pružiti srpskim potrošačima novu praktičnost i jednostavnost UHT proizvoda, poručuju iz Megglea, a nova bi ambalaža na police trgovina trebala stići već početkom listopada.