Kubanska kava se vraća u Sjedinjene Američke Države

Filijala švicarskog prehrambenog giganta Nestlea, Nespresso postat će prva kompanija u posljednjih 50 godina koja će uvoziti kubansku kavu u Sjedinjene Američke Države, uslijed popuštanja trgovinskih odnosa između ove dvije zemlje.

nespresso-kuba-kava-midiAmerički State Department je u travnju dodao mnoge proizvode, među kojima je i kava, na listu dozvoljenih uvoznih artikala proizvedenih od strane nezavisnih kubanskih poduzetnika, navode iz agencije Reuters. “Takva regulatorna izmjena otvara put Nespressu da na jesen počne s prodajom kubanske kave pod brendom “Cafecito de Cuba” u SAD-u”, navode iz Nespressa.

Nespresso je također najavio partnerstvo s neprofitnom organizacijom TechnoServe s ciljem pružanja pomoći nezavisnim uzgajivačima kave na Kubi. “Želimo da potrošači u SAD-u probaju ove nevjerojatne kave i da uživaju u njoj sada i godinama koje dolaze”, izjavio je predsjednik Nespressa Guillaume Le Cunff.

Prema podacima Međunarodne organizacije za kavu Kuba ima godišnji prinos arabica kave od oko 100 tisuća vreća težine 60 kilograma, što je minimalan prinos ako ga usporedimo s Kolumbijom koja je najveći proizvođač arabice s godišnjim prinosom od 13,5 milijuna vreća kave. (nezavisne.com)

Prethodni članakHGK: Položaj Hrvatske u 2015. pogoršan u odnosu na prosjek EU
Sljedeći članakDell prodaje softversko poslovanje