Lidl predstavio novi projekt s ciljem podizanja svijesti o važnosti pripremanja obroka kod kuće

Današnjim neobičnim i zabavnim dvobojem dvaju vrhunskih i nagrađivanih kuhara, Mate Jankovića i njegova slovenskog kolege Tomaža Kavčiča, u zagrebačkom je muzeju Mimara Lidl Hrvatska predstavio svoj novi projekt koji ima za cilj podizanje svijesti o važnosti pripremanja obroka kod kuće.

Ovaj zanimljivi projekt svojim su prisustvom podržala brojna poznata lica poput Olivera Dragojevića, Sandre Bagarić, Nevene Rendeli, Renea Bitorajca, Marka Grubnića, Mile Elegović te voditelji Iva Šulentić i Duško Ćurlić.

Glasna i nesvakidašnja izvedba Sudar percussion sastava, označila je, točno u podne, početak tajanstvenog dvoboja kuhara u muzeju Mimara. Mate Janković je, naime, na kulinarski dvoboj izazvao svog slovenskog kolegu Tomaža Kavčiča, a sve u sklopu novog Lidlovog projekta s ciljem podizanja svijesti o važnosti pripremanja obroka kod kuće.

Kako u Lidlu pažljivo osluškuju potrebe svojih kupaca, tako su uvidom u istraživanje tržišta primijetili da njihovi kupci vole nova i raznovrsna jela, ali da često za njihovu pripremu nemaju dovoljno vremena, a ponekad niti ideja. Upravo zato, u Lidlu su odlučili, uz pomoć kulinarskih stručnjaka, svojim kupcima pružiti praktične savjete i trikove kako u kratkom vremenu pripremiti ukusan i kvalitetan obrok kod kuće.

Kuharski dvoboj u pripremi ukusnog i kvalitetnog jela od svega nekoliko namirnica u kratkom roku, na relaciji Zagreb – Ljubljana, pratili su uzvanici u oba grada i to putem video prijenosa uživo, a voditelji Iva Šulentić i Duško Ćurlić proglasili su pobjedu na domaćem terenu.

Dvoboj je bio popraćen duhovitom prepirkom dvaju kuhara, a iako su obojica završili kao pobjednici, napetosti i dobre atmosfere nije nedostajalo.

“Tomaž i ja protagonisti smo novog Lidlovog kulinarskog projekta, a tu smo kako bismo ljudima pokazali da kuhanje nije nužno komplicirana stvar i da se dobar i kvalitetan obrok može spremiti u samo desetak minuta – kao što su uostalom svi prisutni danas i vidjeli. Tomaža sam odabrao kao partnera jer sam htio malo začiniti stvar, dodati malo ulja na vatru. Tomaž je inače genijalan kuhar koji voli tradicionalni pristup kuhanju, a ja sam čista suprotnost”, izjavio je Mate.

Počevši od 1. rujna, Lidlovi će kuhari svakog tjedna maštovitim i šaljivim video klipovima na malim ekranima pokazivati kako kvalitetno i raznovrsno kuhati kod kuće, a njihovi će praktični savjeti i trikovi za pripremu jela biti dostupni na stranici: www.lidlovakuhinja.hr.