Vise za zajednicu u Osijeku (1)Trgovački lanac Lidl Hrvatska treću godinu zaredom provodi donacijski program zaposlenika “Više za zajednicu!“ vrijedan pola milijuna kuna.

Ovogodišnja tema programa su kultura i obrazovanje. Od ukupno 71 donaciju koju će Lidl donirati većina su obrazovne institucije, kulturno-umjetnička društva, udruge za promicanje kulture i obrazovanja.

Obilježavanju početka događanja u osječkom Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića prisustvovali su predstavnici Lidla, zamjenik gradonačelnika Osijeka Vladimir Ham, voditeljica Ida Prester, predstavnici 15 doniranih udruga i institucija s područja Slavonije te Lidlovi zaposlenici koji su ih kandidirali i koji će imati priliku volontirati u udrugama.

“S ponosom možemo reći da smo izuzetno zadovoljni uspjehom našeg programa “Više za zajednicu!“ i upravo zbog pozitivnih reakcija lokalnih zajednica kojima smo dosada pomogli i ove godine smo odlučili nastaviti s donacijskim programom naših zaposlenika. Tvrtka Lidl Hrvatska kontinuirano provodi programe koji pomažu lokalnim zajednicama te time želimo iskazati dio zahvalnosti za naš rast i razvoj. Ono što je jedinstveno u ovom projektu je činjenica da naši zaposlenici imaju priliku aktivno sudjelovati u odabiru neprofitnih organizacija i udruga diljem Hrvatske”,  poručili su iz Uprave Lidla Hrvatska.

Obilježavanju početka programa u Osijeku prisustvovao je i zamjenik osječkog gradonačelnika Vladimir Ham, a predstavnici Lidla uručili su simbolične čekove – donacije 15 udruga i institucija slavonskog područja, dok su zahvalnice uručene Lidlovim zaposlenicima koji su te udruge predložili. Lidlovi zaposlenici koji su sudjelovali u programu “Više za zajednicu!“ predlažući udruge imat će priliku također volontirati u istima.

Događanje u Osijeku moderirala je poznata voditeljica Ida Prester, a sudionici su po završetku službenog dijela uživali u popularnoj i zabavnoj predstavi “Muškarci su s Marsa, žene su s Venere“.

Podsjetimo, u protekle dvije godine kroz program je donirano više od milijun kuna preko 170 različitih udruga, a ove će se godine donirati još pola milijuna kuna 71 udruzi i instituciji u Hrvatskoj. Dosad su donirane različite udruge, bolnice, dječji domovi, vrtići i ustanove, a prednost se davala udrugama koje se bave djecom.

Zahvaljujući angažmanu svojih zaposlenika, njih više od 1800, Lidl će i ove godine doprijeti gotovo do svakog grada u Hrvatskoj, donirajući institucije koje se bave kulturom i obrazovanjem. Trgovački lanac Lidl prva je kompanija u Hrvatskoj koja je organizirala ovakvu humanitarnu akciju na razini cijele države, aktivno uključujući sve svoje zaposlenike, i to već treću godinu.