labud-midiZa posjeta naših gospodarstvenika Ukrajini u organizaciji HGK tvrtka Labud susrela se s predstavnicima najvećeg tamošnjeg trgovačkog lanca Fozzy group koji je zainteresiran za privatnu marku sredstava za čišćenje u kućanstvu.

Direktor Labuda Darko Knez kaže da je razgovor bio uspješan te da ovaj tjedan šalju ponudu.

Fozzy group ima godišnji prihod od oko 1,8 milijardi eura i oko 600 trgovina.

“Vlasnik Munje Ivan Miloloža na tom je tržištu prisutan više od 20 godina, nekada je radio godišnji promet od oko dva milijuna eura, u krizi je to stalo, a i ono što se napravi radi na osnovi povjerenja, ali cilj je pojačati suradnju. Isti cilj ima i Končar, koji tamo plasira elektroenergetsku opremu i ima u prosjeku godišnji izvoz od oko milijun eura”, kaže čelnik tvrtke Darinko Bago. Vindija će pokušati plasirati sireve i panirani program, kaže savjetnik direktora Saša Vojnović.

Direktor Galeba Stjepan Pezo produljio je boravak u Ukrajini, širenje poslovanja vidi kroz franšize, joint venture, ali i dogovara, rekao nam je, dovođenje gostiju u kamp u Omišu. I odvjetničke tvrtke pokušale su naći nišu u Ukrajini, koju ulaskom u EU čeka i provođenje energetske učinkovitosti. (SEEbiz.eu)