lactacyd-femina-emulsionProizvodi Lactacyd Femina kreirani su za svakodnevnu intimnu njegu žena. U ponudi se nalaze četiri proizvoda koji osiguravaju održavanje idealne ravnoteže intimnih dijelova tijela: Emulzija za svakodnevnu intimnu njegu, Tekućina za intimnu njegu, Maramice za intimnu njegu te Lactacyd Ocean fresh gel za intimnu higijenu.

Proizvodi su dostupni u ljekarnama i drogerijama te velikim trgovačkim lancima.

Gotovo da nema žene koja se u svom životu nije barem jednom susrela sa najrazličitijim ginekološkim tegobama. Iako te tegobe nisu uvijek povezane s bolešću, mogu uzrokovati mnogo neugodnosti i kvariti nam raspoloženje. Stoga i ovdje važi više puta isprobano pravilo da je bolje spriječiti nego liječiti, pojašnjava Žana Dinić iz tvrtke Filip trade, distributera proizvoda Lactacyd Femina.

Kao što posebnu njegu traže naša kosa, zubi i koža, posebnu pažnju moramo namijeniti i intimnim dijelovima svoga tijela. Pravilnom i brižljivom njegom te osviještenošću možemo izbjeći neugodnosti kao što su svrbež, osjećaj peckanja, isušenost vagine i iscjedak.

Emulzija za svakodnevnu intimnu njegu Lactacyd Femina ne sadrži sapun i ne nadražuje. Njezin pH 5,2 štiti fiziološku ravnotežu sluznice intimnih dijelova tijela i održava njezinu prirodnu obrambenu sposobnost. Sadrži mliječnu kiselinu kakvu proizvodi i tijelo, sprječava manje neugodnosti i omogućuje osobnu svježinu te sigurnost tijekom cijeloga dana. Kremastu i nježno mirisnu emulziju, koju prije uporabe treba razrijediti, treba upotrebljavati svakodnevno umjesto sapuna koji je često preagresivan i nadražujući.

Tekućina za intimnu njegu Lactacyd Femina je otopina koja poput emulzije ne sadrži sapun i sprječava manje ženske neugodnosti. I ta tekućina s pH vrijednošću 3,5 sadrži istu kiselinu kakvu stvara naše tijelo i održava pH intimnih dijelova tijela kada nastupe njegove promjene. Uporaba tekućine Lactacyd Femina osobito je dobrodošla u trenucima kada posebno želimo svježinu i čistoću: nakon spolnih odnosa, prilikom vrućine. Koncentrirana je, stoga ju treba uvijek razrijediti.

lactacyd-femina-tissuesMaramice za intimnu njegu Lactacyd Femina posebice su priručne, jer ih uvijek možemo držati u torbici gdje god se nalazili. Kao i ostala dva proizvoda i maramice također sadrže mliječnu kiselinu koja normalno nastaje u tijelu. Zato pomažu održavati prirodnu kiselost i jačaju prirodni obrambeni mehanizam tijela od zaraza. Njima možemo spriječiti neugodan miris i nadraživanje kože te sluznice intimnih dijelova. Maramice se mogu upotrebljavati u sklopu svakodnevne intimne higijene kod kuće, nakon sportskih aktivnosti, na radnome mjestu, na putovanjima, tijekom menstruacije ili kad vam je jednostavno potrebno osvježenje.

Lactacyd Ocean fresh gel za intimnu higijenu sprječava neugodne mirise te sadrži nježnu antibakterijsku formulu za svakodnevnu upotrebu.

Lactacyd je robna marka grupe tvrtki GlaxoSmithKline.