ledo brokula 450g1Brokula je supernamirnica porijeklom iz mediteranskog dijela Europe, sve popularnija kako u našim krajevima tako i u Zapadnom svijetu zbog niza korisnih hranjivih tvari.

Jedna šalica kuhane brokule sadrži samo 54 kcal, 0,6 g masti, 3,3 g proteina te 4,6 g vlakana čime zadovoljava 18 % preporučenog dnevnog unosa za vlaknima.

Brokula je vrlo važan izvor mnogih vitamina i minerala kao što su vitamin A, C, K, ali i folata te mangana.

Svježa brokula dostupna je samo dio godine, no zahvaljujući Ledovoj metodi brzog smrzavanja u pakiranju Ledo brokule nalazi se ”svježe smrznuta” brokula u kojoj možete uživati tijekom cijele godine.

Brokulu možete pripremiti na gotovo bezbroj načina te savršeno pristaje u juhe, variva ili u jela od tjestenine i riže. Njenu teksturu ćete maksimalno očuvati kuhate li je na pari ili pripremate u woku.

Ledo cvjetača
ledo cvjetača 450g1Cvjetača je nekada bila poznata kao povrće siromašnih, no danas osvaja sve kuhinje svijeta zbog svog nutritivnog sastava i velikih mogućnosti gastronomske primjene.

Jedna šalica smrznute cvjetače sadrži samo 32 kalorije, ali bogatstvo vitamina C i K te folata.

Ledo smrznuta cvjetača je dostupna tijekom cijele godine za razliku od svježe koje nema kroz ljetne mjesece.

Najbolje je cvjetaču kuhati na pari ili kratko pirjati bez ulja kako bi ostala čvrsta i sačuvala sve bogatstvo hranjivih tvari. Cvjetaču je moguće jesti sirovu, a odlično pristaje i uz kremaste namaze poput hummusa ili pak umake na bazi majoneze, svježeg sira i hrena.

Ledo grašak
Grašak pripada porodici mahunarki i koristili su ga još stari Rimljani, Egipćani i Grci, a danas ga zbog bogatog hranjivog sastava koriste u cijelom svijetu.

ledo grašak 450g1Jedna šalica kuhanog graška (160 g) osigurava 134 kcal i samo 0,4 g masti. Sadržaj proteina je impresivnih 8,6 g što zadovoljava 17 % preporučenog dnevnog unosa za proteinima i 8,8 g vlakana što zadovoljava čak 35 % preporučenog dnevnog unosa na vlaknima.

Grašak je važan izvor brojnih vitamina i minerala poput vitamina A, C, B1, K, folata i mangana.

Metodom brzog smrzavanja Ledo grašak čuva svoju svježinu, okus i nutritivnu vrijednost te je ekonomična namirnica u kojoj možete uživati kroz cijelu godinu, za razliku od svježeg graška koji je dostupan otprilike tri mjeseca u godini.

Ledo grašak je idealna namirnica za kvalitetnu, raznoliku i uravnoteženu prehranu, te je savršen dodatak juhama, varivima, tjesteninama, salatama, rižotu te brojnim prilozima glavnom jelu.

Ledo mahune
ledo mahuna zelena450g1Porijeklo mahuna kao i većine ostalih mahunarki je Srednja i Južna Amerika gdje su stoljećima indijanskim plemenima služile kao odličan izvor proteina.

Jedna šalica (125 g) kuhanih mahuna osigurava samo 44 kcal, te 0,3 g masti, 2,4 g proteina i 4 g vlakana.

Mahune su također bogate vitaminima A, C i K.

Na tržnicama i na policama trgovina svježe mahune je moguće kupiti samo tijekom ljetnih mjeseci dok Ledo mahune možete kupiti u bilo koje doba godine i uživati u njihovom okusu i nutritivnoj vrijednosti.

Metodom brzog smrzavanja mahune čuvaju svoju svježinu, okus i hranjive tvari te su u svakom trenutku spremne za pripremu vašeg ukusnog obroka.

Mahune možete pripremiti na mnogo načina, od najčešćeg kuhanja u varivima pa sve do pirjanja kao prilog mesu i ribi. Odlične su i ako ih ukuhate u rižoto ili ih pripremite kao hladnu salatu.

Ledo špinat
Špinat je jednogodišnja biljka zelenih rastresitih listova, poput salate, a botanički se svrstava u istu porodicu kao blitva, ali i cikla.

ledo spinat kutija450g1Špinat je nutritivno vrlo vrijedna namirnica; u jednoj šalici špinata (125 g) može se pronaći mnogo vitamina i minerala poput vitamina K, željeza, magnezija, kalija i folata.

Jedna šalica špinata sadrži svega 45 kalorija, ali u sebi sadrži 4,5 g vlakana i 5,5 g proteina..

Brzim smrzavanjem Ledo čuva sve kvalitetne sastojke u špinatu, a okus ostaje nepromijenjen i ukusan kao kod svježeg špinata.

Špinat se odlično slaže s jelima od tjestenine, jelima od jaja, raznim pitama, juhama i umacima te je savršena namirnica za ukusan i uravnotežen obrok.

U studiji provedenoj pod vodstvom doc. dr. sc. Darije Vranešić Bender uspoređena je nutritivna vrijednost svježeg i smrznutog povrća, a rezultati su pokazali da smrznuto povrće sadrži više vitamina, folata i minerala.

PROMO