Lidl četvrtu godinu za redom nositelj prestižnog certifikata Poslodavac Partner

Trgovački lanac Lidl Hrvatska četvrtu je godinu za redom nagrađen certifikatom Poslodavac Partner zahvaljujući svojoj posvećenosti kvalitetnom upravljanju zaposlenicima. Certifikat je predsjedniku Uprave Lidl Hrvatska Borisu Lukšiću uručio Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke Selectio koja dodjeljuje certifikat.

Uz njegovanje i razvoj postojećih izvrsnih praksi upravljanja zaposlenicima, Lidl Hrvatska je i u prošloj godini proveo brojne projekte namijenjene osiguranju još boljih uvjeta za svoje zaposlenike.

Zaposlenici u trgovinama i skladištima su za svoj doprinos poslovnom uspjehu Lidla nagrađeni povećanjem plaće te je svim zaposlenicima povećana i Božićnica.

Ove je godine lansiran Katalog edukacija, a naši su zaposlenici pokazali veliki interes za razvojem svojih osobnih i profesionalnih kompetencija.

Godina 2015. bit će obilježena mnoštvom razvojnih programa i aktivnosti, u suradnji s vanjskim trening partnerima te internim stručnjacima, koje će podržati rast i razvoj svih naših zaposlenika.

Uveden je i novi softver za zapošljavanje koji omogućuje rukovoditeljima više odgovornosti te je poboljšana interna komunikacija otvaranjem više dvosmjernih kanala komunikacije.

Dodatno su u 2014. godini kroz interni natječaj zaposlenicima dodijeljene nove stipendije za dodiplomski, diplomski ili poslijediplomski studij te je uvedena mogućnost fleksibilnog radnog vremena u Centrali i uredima Logističko–distributivnih centara.

“Sretni smo i ponosni što nas je tvrtka Selectio već četvrti put prepoznala kao kompaniju koja brine o svojim zaposlenicima. Certifikat Poslodavac Partner za nas je veliko priznanje, ali i još jedna potvrda našeg uspjeha u segmentu upravljanja ljudskim resursima. Tvrtka smo koja od početka posebnu pažnju pridaje razvijanju svojih zaposlenika. Zaposlenici su naša najveća snaga, a ulažući u njih – ulažemo u svoju uspješniju budućnost i svake godine bilježimo sve bolje rezultate”, poručili su iz Uprave Lidla.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner pokrenula je tvrtka Selectio. Kako bi zadovoljila standarde certifikata, kompanija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od pet ocjenjivanih područja: Strategija, Regrutiranje i selekcija, Rad, motivacija i nagrađivanje, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima.

Procese kompanija uključenih u projekt Certifikat Poslodavac Partner prema Knjizi standarda ocjenjuje stručni tročlani tim sastavljen od stručnjaka u ljudskim resursima koji dolaze iz vodećih kompanija u Hrvatskoj, a trenutačno je 25 uglednih kompanija nositelj certifikata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Prethodni članakPrva hrvatska utrka Djedova Božićnjaka u središtu Zagreba
Sljedeći članakMaria Krasilowez nova generalna direktorica Tetra Paka za jugoistočnu Europu