Stotine Djedova Božićnjaka okupit će se na Trgu bana Jelačića u Zagrebu u nedjelju, 21. prosinca, na prvoj hrvatskoj utrci Djedova Božićnjaka koja će početi u 12 sati.

Tako će i glavni grad Hrvatske imati prigodu stati uz bok drugim svjetskim metropolama koje takve utrke priređuju već godinama i u kojima sudjeluje impresivan broj trkača.

To zabavno događanje promiče zdrav život i kretanje, a ujedno ima i humanitarnu crtu jer će se u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem prikupljati darovi za djecu s poplavljenih područja.

Revijalna je utrka dio ovogodišnjega bogatog zagrebačkog adventskog programa, a organizira se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Zagreba i Coca-Cole u Hrvatskoj.

“Većini je poznato kako je upravo Coca-Cola još davne 1931. osmislila lik Djeda Božićnjaka koji i danas poznajemo, a s vremenom je taj simpatični djedica postao jednim od najprepoznatljivijih simbola božićnih i novogodišnjih blagdana. Pridoda li se tomu i činjenica da je Coca-Cola neizostavni dio obiteljskih okupljanja oko blagdanskoga stola, sasvim je jasno da smo s veseljem podržali ovaj projekt i s nestrpljenjem ga iščekujemo. Posebno nas veseli humanitarna crta projekta koja će nam omogućiti da razveselimo djecu s poplavljenih područja prigodnim blagdanskim darovima”, izjavila je Ana Kljaić, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću tvrtke Coca-Cola Adria za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

“Pozivam sve Zagrepčane, ali i stanovnike drugih gradova, da nam se pridruže u utrci na Trgu bana Jelačića u nedjelju 21. prosinca i na taj način sudjeluju u humanitarnome, ali i zabavnome obilježavanju predstojećih blagdana”, poručila je.

Coca-Colina utrka Djedova Božićnjaka počet će u 12 sati na glavnome zagrebačkom trgu odakle će građani trčati po utvrđenome smjeru od Trga bana Josipa Jelačića Ilicom i Mesničkom ulicom do Trga svetoga Marka te Radićevom ulicom natrag do cilja na Trgu bana Josipa Jelačića.

Svi će zainteresirani moći trčati u vlastitome kostimu Djeda Božićnjaka ili ga preuzeti na Trgu do isteka zaliha, a sudionici će nakon utrke dobiti prigodnu zahvalnicu i bočicu Coca-Cole za osvježenje.

Na glavnoj će se pozornici na Trgu od 11 do 13.30 održavati i prigodan zabavni i glazbeni program pod nazivom “SVI zaJEDNO za RADOST BOŽIĆA” u partnerstvu s Večernjim listom.

Organizatori pozivaju sve sudionike, građane i hrvatske tvrtke da, osim sudjelovanja u utrci, podrže i njezinu humanitarnu misiju prikupljanja darova za ljepši Božić djece s poplavljenih područja.

Akcija se organizira u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, a pokloni će se prikupljati na posebnim štandovima na Trgu bana Jelačića. Akciju je moguće podržati i pozivom na humanitarni broj Hrvatskoga Crvenog križa za pomoć poplavljenim područjima 060 9011.

Skupine građana, sportski savezi i druge organizacije koje se žele skupno prijaviti za sudjelovanje u utrci mogu to učiniti prijavom na e-adresu prijave@organizatori.hr.

PROMO