AD Plastik, Hrvatska kontrola zračne plovidbe i Lidl Hrvatska osvojili su Deloitteove nagrade “Green Frog” za najbolje izvješće o održivosti, najveći napredak u izvještavanju i originalnost u izvještavanju u 2019. godini.

Po prvi puta dodijeljenu nagradu za originalnost u izvještavanju osvojio je Lidl Hrvatska. AD Plastik Grupa osvojila je Green Frog Award 2019, nagradu koju Deloitte Hrvatska dodjeljuje za najbolje izvješće o održivom razvoju, a ove su se godine kao punopravni partneri u izboru pridružili Hrvatska udruga poslodavaca i Global Compact mreža Hrvatska. Dodijeljena je i nagrada za napredak u izvještavanju koju je osvojila Hrvatska kontrola zračne plovidbe.

Direktorica u Deloitteovom odjelu revizije i voditeljica Green Frog inicijative, Ivana Turjak Čebohin, istaknula je kako svijest o društvenoj odgovornosti, zaštiti okoliša i ljudskih prava postaje sve veća i izraženija. “Takvi trendovi na suvremenom tržištu potaknuli su pozitivne promjene u Hrvatskoj te se iz godine u godinu povećava broj tvrtki koje su započele s objavljivanjem nefinancijskih izvještaja”, istaknula je Turjak Čebohin.