Centar za rehabilitaciju Silver proglasio je tvrtke – kumove budućih pasa pomagača, a ove godine Lidl Hrvatska postao je kum kujici Dami, budućem terapijskom psu.

Kako bi se skrenula pozornost na položaj osoba s invaliditetom, pokrenuta je Cute dog kampanja još u travnju ove godine, dok se proglašenjem tvrtki – kumova budućih pasa pomagača želi podići svijest o važnosti ovih pasa u svakodnevnom životu osoba s invaliditetom ali i njihovom punom i ravnopravnom uključivanju na tržište rada.

Centar za rehabilitaciju Silver proglasio je tvrtke kumove pasa pomagača, a one su redom: Instrumentaria, Jadran Galenski Laboratorij, Lidl Hrvatska, portal MojPosao i Veleučilište VERN.

Potvrde o kumstvu predali su im Marijan A. Sesar, ravnatelj Centra za rehabilitaciju Silver i Barbara Kolar, ambasadorica Cute dog kampanje.

Silver u svom radu u rehabilitaciji osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju uključuje rad sa psima pomagačima – pse vodiče, rehabilitacijske pse i terapijske pse. Budući da se u Centru psi pomagači školuju za svoj “posao”, u kampanju su uključene tvrtke koje su prepoznale važnost pasa pomagača u životu osoba s invaliditetom i njihove integracije na tržište rada.

Tvrtke kumovi bit će redovito informirane o odrastanju i školovanju, napretku i naposljetku o “radnom mjestu” svog psa kumčeta. Također će kroz svoje aktivnosti u suradnji s Centrom za rehabilitaciju Silver raditi na podizanju svijesti o važnosti uloge pasa pomagača u životu osoba s invaliditetom.

Lidl Hrvatska postao kum kujici Dami. Potvrde o kumstvu preuzele su Lana Jugo, voditeljica odnosa s javnošću i Klaudia Hrkać, voditeljica odjela zapošljavanja i HR marketinga, koje su tom prilikom naglasile svoje zadovoljstvo uključivanjem u Cute dog kampanju i novom članicom njihovog tima, prekrasnom Damom.

Dama je nedavno završila sa programom socijalizacije i postala školarka. Tijekom socijalizacije svladala je pseći bonton, a čak je naučila dati šapu i zalajati na komandu. Kao i svaki prvašić neizmjerno se veseli školi i najbolja je u razredu! Igre s lopticom, otvaranje vrata i paljenje svjetla njezine su specijalnosti.

Prava je glumica, osvaja šarmom. Vesele je naravi i jako umiljata, posebno s djecom. Dama od malih nogu točno zna što želi – njezin profesionalni cilj je postati terapijski pas.