Lidl: Neka bolji pobijedi

Tea Gršić iz Lidla potvrdila je za Net.hr da taj trgovački lanac nije u razgovorima s odvjetnicima vezano za Konzumovu reklamu, niti ga namjerava tužiti.

Lidl se medijima obratio i priopćenjem, a Gršić je naglasila da je to njihov službeni stav o reklami koja je u srijedu, uoči utakmice Hrvatska – Engleska, osvanula na duplericama dnevnih novina.

“Nastavno na Kozumov oglas objavljen u dnevnim novinama pod naslovom Navijajmo za Hrvatsku!, priopćavamo kako se nismo bavili pravnom stranom njihove reklame. Kozumov oglas smatramo duhovitim, i kao takav dobrom reklamom za naše vlastite robne marke. Neka bolji pobijedi!”

Reklama koja je izazvala pozornost medija na nogometnom terenu prikazuje ‘domaće’ Konzumove robne marke, poput Francka, Jamnice, Leda i drugih, u utakmici protiv ‘stranih’ robnih marki, među kojima je Billin Clever, te Lidlovi Sunge, Solevita i drugi.

Naime, za Novi list glasnogovornica Lidla najavila je da traju konzultacije s Lidlovim odvjetnicima vezano za reklamu, te da će u pravnom smislu Lidl sigurno reagirati.

Navodi se i da u ovom trgovačkom lancu smatraju da reklama ne dolikuje ravnopravnoj i poštenoj tržišnoj utakmici. Uvjereni su i da je reklama usmjerena isključivo protiv njih, odnosno njihovih niskih cijena, a da se Clever omaškom zatekao među njihovim robnim markama. (Net.hr)