lidl-ldc-perusic-izgradnja-001-largeU izgradnju logističko-distributivnog centra uloženo je nešto više od 15 milijuna eura

Trgovački lanac Lidl Hrvatska krajem ove godine otvorit će veliki logističko-distributivni centar u poslovnoj zoni općine Perušić u Ličko-senjskoj županiji, izvijestili su u srijedu iz Lidla. LDC Perušić bit će izveden na tri etaže, zadovoljavat će najzahtjevnije europske standarde u kontekstu robno-nabavne logistike, a ukupna površina zatvorenog skladišnog prostora i uredsko-administrativnih prostorija iznosit će 32.000 m2, uz pripadajuće parkiralište i pristupne rampe za ulaz i izlaz robe, ističe se u priopćenju.

U izgradnju je uloženo nešto više od 15 milijuna eura. Završetak radova predviđen je do kraja 2011., dok se otvorenje ovog za cijelu Ličko-senjsku županiju iznimno značajnog objekta očekuje krajem rujna ili na početku listopada ove godine.

Lidl je nedavno predstavio medijima i lokalnoj zajednici dio planova vezanih za ovo otvaranje, a tako velik interes za novim radnim mjestima u lokalnoj zajednici već dugo nije viđen. Složeni proces natječaja za dobivanje zaposlenja je u tijeku. Broj novozaposlenih u LDC Perušić bit će nešto veći od 120 osoba, uz administrativno osoblje, ističu iz Lidla.

lidl-ldc-perusic-izgradnja-002-largeCentar će opremati Lidlove trgovine od Kvarnera do Istre, te od Like do samog juga Dalmacije. Dovršenje izgradnje LDC Perušić omogućit će Lidlu da u potpunosti optimizira sve logističke procese vezane transport, manipulaciju i distribuciju proizvoda na razini kompletnog teritorija južne Hrvatske, dok će istovremeno u značajnoj mjeri pomoći razvoju općine stvaranjem novih radnih mjesta. Otvaranje i rad LDC Perušić zasigurno će racionalizirati troškove i u konačnici omogućiti Lidlu da potrošačima ponudi još povoljnije cijene, zaključuje se u priopćenju.