Lidl nastavlja snažnu ekspanziju u Srbiji izgradnjom velikog broja maloprodajnih objekata.

Iz centrale Lidla u Srbiji su za portal Retail Serbia potvrdili da je u Beogradu započeta izgradnja još jedne trgovine na Obrenovačkom putu kod Ade.

Lidl je širom zemlje već izgradio veliki broj trgovina, a kako je i službeno najavljeno iz ove kompanije, početak poslovanja nove trgovine planiran je za 2018. godinu. Pored Srbije, Lidl je nastavio investirati i na tržištima Bugarske i Rumunjske otvorenjem dvije nove trgovine.

Lidl je nastavio investirati u Bugarskoj u kojoj je otvorio novi, drugi po redu logističko – distributivni centar koji se nalazi u blizini grada Jambol. Objekt se prostire na 200 tisuća kvadrata i u njega je investirano 80 milijuna leva, oko 40 milijuna eura.

Izvršna direktorica Lidla u Bugarskoj, Milena Dragiyska izjavila je da će otvaranjem novog centra kompanija postići još veću optimizaciju poslovnih procesa, a od svoje strane će što više osigurati što kvalitetnije proizvode i bolju uslugu klijentima.

Dodala je da će u centru biti zaposleno 150 radnika i da se radi o jedinstvenoj logističkoj bazi u Bugarskoj koja posjeduje BREEAM certifikat 10. koji označava visoku energetsku efikasnost, povišene ekološke norme i inovacije.

Bugarska filijala Lidla nastavlja i sa širenjem prodajne mreže otvaranjem novog, 85. po redu suvremenog diskonta u toj zemlji. Novi maloprodajni objekt nalazi se u gradu Samokov i prostire se na 1.200 kvadrata prodajne površine.

Lidl je u Bugarskoj prisutan od 2010. godine kada je otvoreno prvih 14 trgovina.

Ekspanziju u ovom djelu Europe Lidl nastavlja i sa širenjem prodajne mreže u Rumunjskoj. Novu prodavaonicu Lidl je otvorio u Bukureštu koja se prostire na 1.300 kvadrata prodajne površine i kupcima nudi 130 parking mjesta.

U objektu je zaposleno 20 radnika, a povodom otvaranja Lidl je pripremio akcijska sniženja od -20% za neprehrambene artikle. (retailserbia.com)