Dolazak njemačkog giganta, diskontnog lanca Lidl u BiH i dalje se drži u tajnosti, a predstavnici kompanije ne otkrivaju poslovne planove.

Međutim, nakon što je list Avaz objavio da je Lidl već zaposlio prve radnike te ih uputio na obuku u Srbiju i Hrvatsku, pojavile su se nove informacije.

Lidl je u BiH registriran na adresi Maglajska 1, sarajevska općina Centar. Osim u Sarajevu, Lidl je registrirao poslovnice u Banjaluci, u Ulici Sime Šolaje 1a, te u Brčkom, u Bulevaru mira 22. Potvrđene su i dvije poslovnice Lidla u Živinicama, i to jedna uz magistralnu cestu, a druga u centru grada.

U međuvremenu je potvrđena i nova lokacija, i to u općini Istočno Novo Sarajevo. Naime, zastupnici u Skupštini ove općine jednoglasno su donijeli odluku o pristupanju izradi izmjene dijela Regulacionog plana Centar jedan – Sekcija M, gdje bi trebao biti izgrađen njemački trgovački centar Lidl.

“Nama se početkom ovog mjeseca javio privatni investitor, kompanija City Mall iz Bijeljine, koji je od prethodnog vlasnika kupio ovu lokaciju. Općini se obratio s inicijativom za izmjenu Regulacionog plana za izgradnju trgovačkog centra Lidl. Ne želimo odugovlačiti s tim procesom jer bismo bili sretni da takav trgovački lanac dođe u Istočno Novo Sarajevo”, kazao je načelnik Jovan Katić.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!