Lidl u prošloj godini izvezao 8,9 milijuna eura hrvatskih proizvoda

Lidl HrvatskaLidl, jedan od vodećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, u prošloj je godini ostvario izvoz hrvatskih proizvoda na inozemna tržišta u kojima posluje u vrijednosti većoj od 8,9 milijuna eura.

U odnosu na 2014. godinu, kada je izvezeno 5,7 milijuna eura, ostvaren je gotovo dvostruki porast.

Odlična suradnja s dobavljačima i kvaliteta proizvoda kojom Lidl osvaja sve veći broj novih kupaca zaslužne su za ovaj veliki uspjeh.

Probojem Lidlove ponude na strana tržišta otvaraju se vrata i domaćim dobavljačima i hrvatskim proizvodima koji pronalaze svoje mjesto i u Lidlovim trgovinama diljem Europe i domovima brojnih europskih kupaca.

U 2015. godini Lidl je izvezao nešto manje od 9 milijuna eura hrvatskih proizvoda u inozemstvo, čime je ostvario gotovo dvostruki porast u odnosu na 2014. godinu. Lidl na europska tržišta najviše izvozi proizvode i usluge hrvatskih tvrtki PPK, Osatina, Alba, Dukat, Kandit, Meggle, Pan-Pek, PP Orahovica, Zdenka – koji bilježe velik uspjeh plasmanom kroz Lidlovu mrežu.

Hrvatski proizvodi koje Lidl izvozi diljem Europe plasiraju se pod Lidlovim privatnim brendovima koji su kupcima na tim tržištima dobro poznati, a dio proizvoda se prodaje pod vlastitim hrvatskim brendovima. Lidlovi dobavljači na ovaj način koriste Lidlovu mrežu za plasman svojih proizvoda u mnoge europske zemlje. Lidl veliku pozornost pridaje i razvoju odnosa s dobavljačima i uspostavljanju uspješne suradnje koja je ključna prilikom osvajanja novih tržišta i zadržavanja odlične pozicije na postojećim tržištima.

Prethodni članakProizvodi za djecu i bebe – Leaflet report: Bogata ponuda
Sljedeći članakProsječna plaća u 2015. porasla za 178 kuna