Litavski tvrdi sir DŽIUGAS za hrvatske sladokusce!

Ovaj tvrdi sir idealan je za brz i ukusan zalogaj, ali i za doručak, ručak ili večeru. Možete ga poslužiti bez ikakvih dodataka, a izvrsno se nadopunjuje sa svježim voćem, bobičastim voćem ili orašastim plodovima

Sir DŽIUGAS već više od deset godina svojim okusom mazi i najrazmaženija nepca hrvatskih kupaca, a da se sir DŽIUGAS jako sviđa Hrvatima potvrđuju i dobri prodajni rezultati. S jedinstvenog područja Litve u hrvatske trgovine stižu sirevi različite zrelosti: 6, 12, 18, 24 ili 36 mjeseci. Ovaj tvrdi sir idealan je za brz i ukusan zalogaj, ali i za doručak, ručak ili večeru. Možete ga poslužiti bez ikakvih dodataka, a izvrsno se nadopunjuje sa svježim voćem, bobičastim voćem ili orašastim plodovima. DŽIUGAS je također savršen uz hrvatsko vino, med ili pak ajvar.

Od ove godine hrvatski kupci na policama trgovina mogu pronaći jedinstvene mješavine ribanog sira MIX za pizzu, tjesteninu ili salatu. Ove u pogledu sastojaka jedinstvene mješavine sireva stvorene su za pripremanje glavnog jela. Sve je vrlo jasno i jednostavno: pripremljena mješavina sireva za jelo.

Izniman je i postupak proizvodnje sira DŽIUGAS koji traje samo tijekom ljetnog razdoblja: od svibnja do listopada. Sir se proizvodi isključivo od mlijeka krava sa slobodne ispaše, čime je uvjetovan i jedinstveni ljetni okus proizvoda. Mlijeko sretnih kravica daje poseban okus i stvara izuzetnu kvalitetu sira.

Hrvati jako cijene prirodnu, zdraviju prehranu. Cijela Europa kreće se u tom smjeru. Tvrdi sir DŽIUGAS omiljeni je proizvod onih koji dosta razmišljaju i odgovorno pristupaju pitanju odabira hrane te pažljivo čitaju informaciju na oznakama prehrambenih proizvoda. Samo 100 g sira daje preporučenu dnevnu količinu kalcija za prehranu odraslih osoba. Osim toga, tvrdi sir bogat je fosforom, a 100 g DŽIUGAS sira također sadrži 33 g visoko vrijednih i lako probavljivih proteina i samo 26 g masti, što je 10 posto manje u odnosu na masnoću drugih sireva. Uz to, DŽIUGAS sadrži mnoge važne aminokiseline, poput glutaminske kiseline, valina i triptofana, kao i vrijedne mineralne tvari za ljudski organizam. Tvrdi sir DŽIUGAS ne samo da doprinosi zdravoj prehrani, već je i jedan od rijetkih sireva s petim “umami” okusom, koji daje osjećaj okusne potpunosti i užitka u hrani.

Došlo je vrijeme za probati i procijeniti ono najbolje što je pokupljeno s litavskih livada i polja. Samo probajte i otkrijte iznimnost okusa gastronomskog ponosa Litve! Sir DŽIUGAS može se pronaći u trgovačkim lancima: Konzum, Plodine, Kaufland, Spar, Metro, KTC, Eurospin, Lidl, Ribola, Victa i Djelo, dok se u Tommy trgovinama ekskluzivno može pronaći i sir zrenja čak 36 mjeseci.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakJa TRGOVAC studeni 2021.
Sljedeći članakTalijanski proizvođači tjestenine strahuju od problema u opskrbi pšenicom