Lumini shopping centar svečano je danas obilježio otvaranje niza novih trgovina. U sklopu trgovačkog centra svoja vrata otvorili su brojni renomirani brendovi kao što su C&A, Deichmann, New Yorker, s.Oliver, Europa 92 i ostali te H&M, Galileo, Sport Vision i UPIM, koji po prvi put otvaraju trgovine u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, izvijestili su iz Luminija.

Norveški investitor Emerging Europe Land Development AS (EELD)/Verdispar u Lumini centar, koji je otvoren krajem 2011. godine, investirao je ukupno 53 milijuna eura. Ukupno je otkupljeno 102.000 m² zemljišta na kojem je nastao projekt s 26.000 m² prodajne površine, što je najznačajnija investicija EELD-a na ovim prostorima.

Na svečanom otvorenju, koje je vodila poznata voditeljica Marijana Batinić, sudjelovali su i norveški veleposlanik u Hrvatskoj Henrik Ofstad, predsjednik Uprave EELD-a Eirik Forthun te načelnik općine Gornji Kneginec Goran Kaniški.

“Naš put prema današnjem velikom otvorenju nije bio posut ružama. Zajedničkim snagama stvarali smo Lumini centar s našim partnerima, dobavljačima, zaposlenicama, upravom te našim dioničarima u vrijeme recesijskog razdoblja u Hrvatskoj. Iznimno mi je drago što smo imali i podršku lokalne zajednice Varaždina i okolice koja je vjerovala u nas te nam dala svoje povjerenje u realizaciji istoga. Zato smo posebno ponosni na današnje otvorenje Lumini centra u punom sastavu koji ne predstavlja samo prekretnicu već početak jednog pozitivnog gospodarskog trenda u regiji”, istaknuo je ovom prigodom Eirik Forthun.

Norveški veleposlanik u Hrvatskoj Henrik Ofstad rekao je da je jako sretan vidjeti Lumini centar u punom sjaju što ne čudi jer je područje Varaždina poznato po svojoj pristupačnosti prema stranim ulaganjima. “Siguran sam da će završetak ovog investicijskog ulaganja dodatno ohrabriti investitore iz moje zemlje da poklone povjerenje Hrvatskoj”, rekao je.

Načelnik općine Gornji Kneginec Goran Kaniški napomenuo je da realizacija ove investicije puno znači za lokalnu zajednicu jer je Poduzetničku zonu Kneginec učinio još privlačnijom za buduće investicije. Podsjetio je da je u Poduzetničkoj zoni posao našlo više od 1.200 osoba, većinom u proizvodnim djelatnostima, i do sada je u nju uloženo više od milijardu kuna privatnog i javnog novca te je izrazio vjeru kako će se taj trend i nastaviti.

Povodom otvorenja novih trgovina izvršena je i primopredaja donacije dioničara EELD-a ravnatelju Varaždinske opće bolnice Mladenu Smoljancu.