Marinada, tvrtka za proizvodnju, preradu, otkup te prodaju svježeg i prerađenoga voća i povrća, povodom odluke Stožera civilne zaštite RH da se zatvore sve tržnice, kao jedne od mjera u borbi protiv širenja pandemije koronavirusa, objavila je kako je spremna preuzeti i na tržište isporučiti proizvode hrvatskih poljoprivrednih proizvođača.

“Sukladno odluci Stožera civilne zaštite, od danas su zatvorene sve tržnice i mi smo spremni reagirati na način da otkupimo voće i povrće od poljoprivrednih proizvođača, bili oni naši kooperanti ili ne, standardiziramo proizvod koliko je to moguće i isporučimo na tržište”, ističu iz Marinade.

U dogovoru s Konzumom i drugim kupcima, Marinada će njihov prodajni asortiman prilagoditi robama koje će se kroz ovu mjeru otkupiti.

Ovim potezom žele uspostaviti suradnju sa svim poljoprivrednim proizvođačima diljem Hrvatske koji zbog predmetne odluke neće moći svoje poljoprivredne proizvode plasirati na tržište kroz dosadašnje kanale prodaje.

“U trenutnoj situaciji nužno je voditi brigu o sigurnoj i dostatnoj opskrbi stanovništva, što mi kao tvrtka i činimo, a ističemo da je Marinada i inače važna karika u lancu opskrbe tržišta voćem i povrćem, no posebno sada. Za sve dodatne informacije poljoprivrednim proizvođačima na raspolaganju stoje djelatnici Marinade, a kontakti otkupnih centara nalaze se na web stranici www.marinada.hr”, zaključuju u ovoj tvrtki.