mcdonalds-rusija-midiAmerički lanac brze hrane će u 2016. najviše trošiti na modernizaciju, nastavak ulaganja u lokalne dobavljače te otvaranje novih restorana.

McDonald’s planira otvoriti više od 60 restorana u Rusiji u 2016., što povećava ekspanziju od prošle godine, jer se usmjeravanje na lokalne dobavljače i cjenovno pristupačne jelovnike pokazalo uspješnim u kriznoj godini.

“Industrija street fooda stagnira od početka 2015., ali mi smo ostvarili značajan rast tržišnog udjela jer smo nastavili ekspanziju,” rekao je Khamzat Khasbulatov, izvršni direktor McDonald’sa Rusija na konferenciji za novinare, prenosi Reuters.

Rekao je kako je kompanija morala prilagođavati svoj poslovni model sankcijama i padu vrijednosti rublja. Ističe kako je veliku ulogu u njihovoj profitabilnosti odigralo oslanjanje na lokalne dobavljače.

McDonald’s će u 2016. najviše trošiti na modernizaciju, nastavak ulaganja u lokalne dobavljače te otvaranje novih restorana. Američki lanac brze hrane koji je u Rusiji prisutan već 26 godina je postepeno povećao udio lokalnih dobavljača na 85 posto.

Khasbulatov je rekao da se kompanija nada postići punu lokalizaciju, čime bi se izgladio utjecaj promjene valuta te ruske zabrane uvoza hrane.

“Važno je lokalizirati ne samo preradu nego i proizvodnju hrane. Po pitanju ulaganja je Rusija za McDonald’s i dalje zanimljiva regija. Temelji koje smo izgradili omogućavaju nam da gledamo u budućnost s optimizmom i spremamo se na još intenzivniji razvoj”, rekao je Khasbulatov.

McDonald’s je u Rusiji 2015. otvorio 59 restorana. Khasbulatov je rekao kako je kompanija podizala cijene ispod razine inflacije i da će nastaviti s tom strategijom kako bi ostala konkurentna. (banka.hr)