ilocki-podrumi-principovac-traminac-largeVina Iločkih podruma potvrdila su svoju kvalitetu osvojivši dvije zlatne i dvije srebrne medalje na prestižnim svjetskim ocjenjivanjima vina, Vinalies Internationales u Parizu i Bacchus International u Madridu, priopćeno je iz Agrokor vina.

Na najvećem ocjenjivanju vina u Španjolskoj, Bacchus International Wine Competition, održanom u Madridu, vina Iločkih podruma premium linije Principovac s istoimenog vinogradarskog položaja osvojila su dva zlata i jedno srebro. Zlatne medalje osvojili su Principovac Traminac 2009 i Principovac Graševina 2010, a srebrnu medalju Principovac Traminac ledena berba 2008.

Zahvaljujući Udruzi kušača vina Španjolske, koja organizira svjetski poznato natjecanje vina Bacchus International, Madrid je ponovno postao svjetska prijestolnica vina, a ocjenjivano je čak 1520 vina iz 23 zemlje svijeta.

Traminac vrhunski 2009 Iločkih podruma srebrom se okitio na jednom od najvećih i najvažnijih svjetskih ocjenjivanja vina Vinalies Internationales u Parizu.

Ocjenjivanje vina Vinalies Internationales 2012., u organizaciji francuskog udruženja enologa, održano je u Parizu prema pravilima The International Organisation of Vine and Wine (OIV), a ocjenjivački žiri činilo je 100 internacionalnih sudaca.

Nagrađena vina bit će objavljena u knjizi 1000 Vins de Monde (1000 vina svijeta).

Brojne nagrade za vina Iločkih podruma na svjetskim natjecanjima potvrda su kvalitete naših vina gdje se posebno ističe traminac. Tako je Principovac ledene berbe 2007. lani bio proglašen najnagrađivanijim hrvatskim vinom 2010/2011 godine od strane međunarodnog društva vinskih novinara i pisaca World Association Wine &Spirit Writers and Journalists. Ovo predikatno vino bilo je devetnaesto na svjetskoj rang listi najnagrađivanijih vina, a Iločki Podrumi najnagrađivaniji hrvatski vinski podrum, ističe se u priopćenju.