Rec DA Lipik_2Humanitarna kampanja Reci DA! nastavlja se obnovom još tri dječja doma kojima je osnivač Republika Hrvatska. Svoj doprinos možete dati kupnjom proizvoda tvrtke P&G u trgovinama Lidla Hrvatska te tako pomažete uljepšavanju dječje svakodnevice.

Humanitarna kampanja Reci DA! ove jeseni stiže u još tri dječja doma kojima je osnivač Republika Hrvatska. Među domovima kojima će kampanja Reci DA! omogućiti ljepšu svakodnevicu su i dva doma u Slavoniji – Dječji dom Sv. Ana u Vinkovcima te Dom za djecu Lipik u kojima je na trajnom ili polutrajnom boravku smješteno oko 80 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Dom u Lipiku su u sklopu kampanje Reci DA! obišli i igrači Kluba hokeja na ledu Medveščak koji su, unatoč intenzivnoj hokejaškoj sezoni, zahvaljujući sportskom partnerstvu s Lidlom, odvojili vrijeme za druženje i razveselili djecu.

Pri tome su, zajedno s predstavnicima tvrtki Lidl Hrvatska i Procter&Gamble djecu u predblagdanskom vremenu razveselili i proizvodima. Iz Lidla je u Dom stigla zaliha mliječnih proizvoda Pilos te slatkiši.

Reci DA Vinkovci_1“Druženje s djecom u Dječjem domu Lipik nam je otopilo srca i za tih nekoliko sati provedenih s njima smo osjetili svu težinu iskustva koju nose i s kojom prerano odrastaju. U ime svojih suigrača pozivam sve koji su u mogućnosti da se pridruže humanitarnoj kampanji Reci DA! u trgovinama Lidla i omoguće ljepše odrastanje djeci koja su drugi dom pronašla u domovima u Lipiku i Vinkovcima. Čast nam je što smo i sami imali priliku podržati kampanju i dati svoj doprinos ljepšem odrastanju djece u domovima”, izjavio je Mike Glumac, kapetan momčadi zagrebačkih Medvjeda.

U Dječjem domu sv. Ana u Vinkovcima smješteno je 46 djece i mladih u dobi od jedne do 20 godina. U dogovoru s ravnateljicom Doma obnavljat će se prostor dnevnog boravka koji se najviše koristi i u kojemu je potrebno zamijeniti dotrajali namještaj.

“Djeca se već vesele uljepšavanju prostora posebno kad su vidjeli kako je u potpunosti preuređen odjel za djevojčice u Domu A.G. Matoš u Zagrebu. Nadamo se da ćemo im uspjeti ispuniti želje i u novu godinu ući u osvježenom i uljepšanom prostoru u kojemu djeca borave najveći dio vremena”, izjavila je ravnateljica Dječjeg doma sv. Ana, Melita Pavošević.

Reci DA Vinkovci_2Dječje domove u Vinkovcima i Lipiku posjetili su i predstavnici tvrtki Lidl Hrvatska i Procter&Gamble koji su uručili donaciju u proizvodima. Drugi dio humanitarne kampanje “Reci DA” u svim trgovinama Lidla započeo je početkom listopada. Kupci se u kampanju mogu uključiti sve do kraja studenog kupnjom bilo kojeg proizvoda tvrtke P&G, te tako doprinose prikupljanju sredstava za uljepšavanje svakodnevice u dječjim domovima u Vinkovcima, Lipiku i Selcu.

U prvom valu kampanje Reci DA! za uljepšavanje svakodnevice djece u domovima prikupljeno je 166 tisuća kuna. Najveći dio donacije je utrošen na obnovu Dječjeg doma A.G. Matoš u Zagrebu u kojemu je u potpunosti obnovljen odjel za djevojčice. U domovima u Puli, Splitu i Osijeku su obnovljeni poludnevni, odnosno prostori za dnevni boravak djece.