mlekara-kragujevac-logo-ftdPrehrambena kompanija Meggle Eastern Europe Ltd preuzela je srbijansku mljekaru Mlekara Mladost d.o.o. iz Kragujevca, izvijestili su danas iz Megglea Hrvatska.

Ugovor o kupoprodaji, potpisan jučer u Beogradu, označava nastavak aktivnosti na širenju poslovanja Megglea u regiji. Naime, ova je kompanija u kolovozu ove godine kupila mljekaru Ferlat u Albaniji, dok bi akvizicija Mlekare Mladost trebala omogućiti „utvrđivanje strateškog položaja mljekarske grupe Meggle te povećanje udjela grupe na tržištu cijele regije kao i širenja asortimana“.

Mlekara Mladost d.o.o. osnovana je 1954., a privatizirana 2004. godine te je sve do sada bila u vlasništvu društva Silbo, jednog od najuspješnijih distributera u Srbiji. Mljekara ima kapacitet od 80 tisuća litara mlijeka dnevno i zapošljava 110 djelatnika.

Kragujevačka regija najveća je sirovinska baza u Srbiji što će omogućiti proširenje kapaciteta mljekare, ističu iz Megglea te dodaju kako će se poseban naglasak staviti na asortiman pasteriziranog mlijeka, nekoliko kultura sira te kisele mliječne proizvode kao što su jogurt, kiselo mlijeko i vrhnje.