karlo-largeKampanja za Karlovačko proglašena je najboljom u kategoriji web promocija

Facebook kampanja Karlovačkog piva pod nazivom Karlova oklada proglašena je najboljom u kategoriji web promocija na jučerašnjoj dodjeli nagrada Vidi Web Top 100 za 2010. godinu.

Karlovačka pivovara ove je godine predstavila novu reklamnu kampanju s novim likovima i novim konceptom. Glavni lik kampanje, nastale u suradnji s agencijom Bruketa&Žinić OM, mladi je Karlo. Priča o njemu odvija se u svim medijima uključujući i web.

Sve je počelo kada se Karlo okladio sa svoja dva prijatelja, Facom i Bucom, da može tri mjeseca izdržati bez svog omiljenog Karlovačkog piva. To mu je na kraju i uspjelo te je za nagradu dobio kamion pun Karlovačkog.

U okviru kampanje Karlov svakodnevni život razvijao se u priču kroz seriju TV reklama te aktivan Facebook fan page na kojem je trenutno 17.872 registriranih Karlovih prijatelja.

Komunikacija na internetu sastavni je dio Karlo kampanje koja je inspirirana reality televizijom, kao simulacijom stvarnog života, a koristi i snažnu platformu društvenih mreža.

alexander-gerschbacher-largeKarlo je kreiran kao lik koji egzistira na tankoj liniji između stvarnog i virtualnog života, čime  ne samo da stvara nova iskustva za zajednicu koja ga redovito prati već tu zajednicu uključuje u proces stvaranja kampanje. Kroz takvu komunikaciju Karlovačko je produbilo osoban pristup potrošačima  pokazujući da nije riječ samo o brendu koji želi da ga se čuje, već  i brendu koji zna slušati, poručuju iz Karlovačke pivovare.

“Nastojimo biti zapaženi i drugačiji u komunikaciji prema potrošačima te nam je drago što je i struka prepoznala našu kvalitetu. Karlo za nas označava novi korak za Karlovačko. On sadrži sve osobine brenda: običan je mladić koji se snalazi u svakodnevnim situacijama ali je istovremeno pozitivan, uživa u životu i društvu prijatelja”, izjavio je povodom priznanja predsjednik uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher.