Mercator dobitnik europske nagrade za korporativnu održivost

Mercator, jedan od vodećih trgovačkih lanaca u jugoistočnoj Europi, dobitnik je prestižne europske nagrade za izvrsnost u poslovanju. Dodijeljena mu je europska poslovna nagrada „Ruban d’ Honneur“ u kategoriji korporativne održivosti.

S obzirom na stroge uvjete koje zahtijeva prijava za nagradu kao i vrlo rigorozan proces ocjenjivanja, nagrada pozicionira dobitnike među najbolje kompanije u Europi, ističe se u priopćenju Mercatora.

Neovisni žiri, kojeg čine ekonomisti, akademici, gospodarstvenici, političari i vlasnici medija, ocijenio je prijave više od 250 poduzeća, predstavnika svojih država, i izabrao 100 najboljih poduzeća, koja u jednoj od deset kategorija dobivaju priznanje „Ruban d’ Honneur“.

U rujnu će ovogodišnji laureati u Londonu osobno predstaviti svoja dostignuća izabranom žiriju dok će se svečana dodjela Europskih poslovnih nagrada održati 16. studenoga u Parizu.

Europske poslovne nagrade su neovisan nagradni program osmišljen na način da prepoznaje i promovira izvrsnost, najbolju praksu i inovativnost unutar europske poslovne zajednice, a u skladu sa širim ciljevima Europske unije te reprezentativnih poslovnih skupina u državama članicama.

Program, koji je ove godine proslavio i četvrtu godinu postojanja, ističe i promovira primjere osoba i organizacija koje postižu izvanredne rezultate u cijelom nizu disciplina – od brige za okoliš do orijentiranosti na korisnike.

Europske poslovne nagrade ustanovio je britanski poduzetnik Adrian Tripp kako bi nagradio iznimne poslovne prakse širom Europske unije, ali i sudionicima pružio mogućnost za umrežavanje, učenje i razmjenu ideja.