26.6 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja 2024., 20:13
VijestiSvijetMercator zabilježio pad dobiti i prihoda

Mercator zabilježio pad dobiti i prihoda

Mercator je u prvih devet mjeseci ove godine zabilježio 1,89 milijardi eura prihoda, što je 3,3 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, a pala je i čista dobit tog slovenskog trgovačkog lanca u vlasništvu Agrokora.

mercator-midiPrema u utorak navečer objavljenom poslovnom izvješću, čista dobit Mercatora iznosila je u prva tri tromjesečja ove godine 8,2 milijuna eura, što je za otprilike tri četvrtine manje nego u istom lanjskom razdoblju. Pad prihoda i dobiti Mercator objašnjava time što je nekoliko trgovačkih centara ove godine bilo zatvoren zbog renoviranja.

Prihodi su smanjeni i zbog prodaje odjela za proizvodnju kave marke Santana, pekare Grosuplje i turističkog odjela M Holidays.

Mercator je u prva tri kvartala za investicije izdvojio 53,2 milijuna eura, 12 posto više nego lani, uglavnom na obnovu i opremanje trgovina u Sloveniji i Srbiji, za što je potrošeno 58 posto raspoloživih sredstava. (tportal.hr/Hina)

Najnovije objave

Nestlé u prvom polugodištu bilježi organski rast od 2,1%

Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prvih šest mjeseci 2024. godine. Organski rast iznosi 2,1% od čega 0,1% dolazi iz realne interne stope rasta...

izlog

50 years of UNCONDITIONAL LOVE

UNCONDITIONAL slavi 50 godina izvrsnosti u industriji kućnih ljubimaca S ponosom objavljujemo da je UNCONDITIONAL, pionir u industriji kućnih ljubimaca, proslavio svoju zlatnu obljetnicu -...