KategorijeAnalizaMeso: Za tri vodeća više od pola prodaje

Meso: Za tri vodeća više od pola prodaje

U posljednjih godinu dana, zaključno s prosincem 2018. godine, promatrajući vrijednosno, vodeća tri proizvođača zastupala su 55% vrijednosne prodaje kategorije.

Kategorija mesa, mesnih prerađevina i suhomesnatih proizvoda uključuje: mesne prerađevine spremne za jelo (to su proizvodi od mesa i peradi koji su upakirani – vakuumirani, na podlošku, u crijevu, i spremni za konzumaciju), kao što su pršut, parizer, čajna kobasica, kulen, dimljena pureća prsa, mortadela šunka itd. Uključuje sve trajne, polutrajne i ohlađene mesne prerađevine koje su spremne za konzumaciju, bez dodataka (npr. parizer, pršut…) ili s dodacima (npr. mortadela s maslinama, posebna salama sa sirom ili povrćem…).

Mesni proizvodi koji su pakirani zajedno s kobasicama ili hrenovkama također spadaju u ovu kategoriju. U kategoriju su uključene jeger kobasice, kobasice (to su ohlađene upakirane kobasice fiksne i nefiksne težine, a uključuju sve tipove nekuhanih kobasica kao što su Cumberland, Lincolnshire, Bratwurst i Knockwurst).

Također, uključuje bilo koju vrstu nekuhanih kobasica s dodatnim sastojcima (kao što su jabuke ili začini), slaninu – slanina je mesni proizvod nastao iz sušene i dimljene svinjetine, a uključuje sve vrste upakirane slanine (ohlađene) fiksne težine, kao što su dimljena slanina, kora slanine, narezana slanina, panceta, hamburger slanina itd., te hrenovke – kobasice koje su napravljene od goveđeg i svinjskog, svinjskog i pilećeg ili samo od goveđeg mesa koje je prethodno sušeno, dimljeno i kuhano.

MANJA PRODAJA
U posljednjih godinu dana, zaključno s prosincem 2018. godine, kategorija mesa zabilježila je pad vrijednosne i količinske prodaje, najviše uslijed pada prodaje mesnih prerađevina – spremih za jelo koje nose 74% količinske prodaje. Promatrajući aspekt mjesta prodaje, čak 66% ukupne kategorije pronalazi svoje kupce u modernim kanalima trgovine (hipermarketima i supermarketima), dok se kroz trgovine mješovitom robom ostvari preostalih 34% vrijednosne prodaje.

U posljednjih godinu dana, zaključno s prosincem 2018. godine, promatrajući vrijednosno, vodeća tri proizvođača zastupala su 55% vrijednosne prodaje kategorije, a oni su abecednim redom: Gavrilović, PIK Vrbovec i Vindija.

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...