Metro je u utorak, 18. lipnja, u zagrebačkoj Fabrici okupio partnere kako bi im predstavio četvrto izdanje “Dana mojeg poslovanja” – inicijative putem koje podržava male i srednje poduzetnike u promociji njihovih poslovanja.

“Dan mojeg poslovanja”, internacionalni dan malih i srednjih poduzetnika, tradicionalno se održava drugog utorka u mjesecu listopadu, a ove godine će se obilježiti 8. listopada. Mali i srednji poduzetnici će u sklopu inicijative ponovo putem internetske platforme dan-mojeg-poslovanja.hr moći besplatno promovirati posebne ponude kako bi privukli što više novih gostiju i kupaca.

Goran Vručinić i chef Tomislav Nikšić

“Kao partner malih i srednjih poduzetnika, Metro želi doprinijeti razvoju njihovog poslovanja i podići svijest o njihovoj gospodarskoj važnosti. U sklopu ‘Dana mojeg poslovanja’, Metro će i ove godine besplatno promovirati posebne ponude malih i srednjih trgovaca, ugostitelja, frizera i svih poduzetnika koji žele zadržati stare, a privući nove goste i kupce velikim porcijama, popustima ili posebnim uslugama”, izjavio je Tomislav Kostanjevac, voditelj za HoReCa digitalne platforme tvrtke Metro Cash & Carry Hrvatska.

Metro je na predstavljanju inicijative okupljene uzvanike upoznao i s rezultatima međunarodnog istraživanja provedenog povodom obilježavanja “Dana mojeg poslovanja”, koji su pokazali kako građani prepoznaju trud i doprinos poduzetnika, no smatraju kako njihovo poslovanje nije dovoljno vidljivo.

Čak 75 posto ispitanika smatra kako su oglasi neovisnih poduzetnika slabo primjetni, dok 2/3 njih smatra da neovisni poduzetnici nemaju online vidljivost.

U posljednjem izdanju “Dana mojeg poslovanja”, Metro je uspješno promovirao posebne ponude više od 3.000 malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj te 350.000 poduzetnika globalno.