Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) objavila je službeni početak regionalnog projekta za start-upe u regiji koji se bave financijskim tehnologijama – Elevator Lab Challenge – koji je dio međunarodnog Elevator Lab programa čiji je nositelj Raiffeisen Bank International (RBI).

Elevator Lab Challenge organiziran je putem lokalnih natjecanja u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji, a prijave su otvorene od 19. lipnja do 10. kolovoza 2019. godine.

Prijavljivanjem za sudjelovanje, start-up poduzeća prolaze kroz proces odabira od strane stručnog žirija, koji čine stručnjaci Raiffeisen banke, uspješni regionalni poduzetnici te investitori. Najbolji start-upovi sa svakog natjecanja osvajaju nagradu od 5.000 EUR, kao i izravan plasman u polufinale Elevator Lab akceleratorskog programa RBI-ja, gdje će se natjecati s pobjednicima iz ostalih zemalja.

Regionalni Elevator Lab Challenge završit će Gala događajem u Beogradu na kojem će pobjednici natjecanja iz sve tri zemlje dobiti priliku da svoj projekt predstave pred stručnim žirijem i publikom te izbore plasman za nagradu od dodatnih 5.000 EUR.

Michael Müller, predsjednik Uprave RBA, je prilikom objave regionalnog natjecanja izjavio: “Elevator Lab prilika je svim start-up poduzećima, koji su pronašli svoj interes u Fintech tehnologijama, da sa svojim proizvodom ili uslugom dosegnu preko 16 milijuna klijenata putem naše Raiffeisen poslovne mreže. Radi se o jednom od najvećih i najboljih akceleratorskih programa za start-upe u Europi, te bih ovo natjecanje svakako preporučio mladim poduzećima koji traže izvrstan kanal za predstavljanje i promociju svojih modernih i inovativnih usluga ili proizvoda. Osim što start-upi imaju priliku osvojiti vrijednu nagradu, radi se o natjecanju na međunarodnoj sceni s Fintech poduzećima iz cijelog svijeta, a to je iskustvo koje će natjecateljima biti uistinu vrijedno i korisno za daljnje poslovanje i razvoj”, zaključio je Müller.

Najbolji start-upovi, po izboru stručnog žirija u Beču, postaju dio četveromjesečnog Elevator Lab programa gdje će dobiti obuku i mentorstvo RBI-a, ali i financijsku podršku za razvoj svog pilot projekta, i to bez ulaska u vlasnički udjel poduzeća. Pored toga, natjecatelji imaju i priliku da implementiraju svoju inovaciju unutar mreže Raiffeisen grupe te time potencijalno dosegnu ukupno 16,1 milijuna klijenata.

Poziv je otvoren za sva start-up poduzeća koji inoviraju i digitaliziraju područja poslovanja i financija, a prije svega za one koje se bave poboljšanjem korisničkog iskustva, predviđanjima, analitikom različitih aspekata poslovanja, automatizacijom, sigurnošću podataka, ali i unaprjeđenjem različitih financijskih ili investicijskih procesa.

Natjecanje će se u Zagrebu održati 30. kolovoza, dok će se Gala događaj u Beogradu održati 3. rujna. Prijave na natječaj otvorene su do 10. kolovoza 2019. godine.

Detaljne informacije o projektu, planu sudjelovanja, vremenskim okvirima i nagradama, mogu se pronaći na web stranici elevator-lab.com.