To je prvi Metro Cash & Carry centar u Istarskoj županiji i prvi u Hrvatskoj koji je prilagođen hotelijerima i ugostiteljima

Trgovački lanac Metro Cash & Carry svečano je danas otvorio prodajni centar u Puli kao svoje prvo prodajno mjesto u Istarskoj županiji. Novootvoreni centar jedinstven je u Hrvatskoj jer su rješenja i proizvodi posebno prilagođeni potrebama HoReCa kupaca, odnosno vlasnicima hotela, restorana, kafića i drugih ugostiteljskih obrta, objavili su iz Metroa.

“Jedna petina svih turističkih objekata u Hrvatskoj nalazi se upravo u Istarskoj županiji i otvaranjem Metroa u Puli hotelijerima, ugostiteljima i drugim malim i srednjim poduzetnicima koji se bave turizmom želimo približiti pristup uslugama i poslovnim rješenjima Metroa koji su im potrebni za neovisno i uspješno poslovanje”, izjavio je Marc Carena, predsjednik Uprave Metro Cash & Carry Hrvatska.

Među dobavljačima Metroa nalazi se 20 istarskih dobavljača među kojima su Zigante s tartufima i proizvodima od tartufa, Milena iz Poreča s bakalarom, Klara Marić iz Kanfanara sa smrznutom tjesteninom te Pisinium s tradicionalnim istarskim mesnim proizvodima. Brojna istarska vina, poput onih vinarija Cattunar, Degrassi, Meneghetti i Pilato, nalaze se i na policama Metro centara u zemljama Europske unije.

“U svih 14 zemalja regije, kojoj pripada i Hrvatska, prisutnost u područjima u kojima možemo pružiti podršku nezavisnom poslovanju smatramo našim obvezom. Veleprodajnim centrom u Puli naše usluge i iskustvo približili smo dijelu poduzetnika koji su većinom usmjereni na turizam zbog čega smo prilagodili ponudu njihovim potrebama”, izjavio je Karel Frans van Helbergen, regionalni direktor Regije Istok.

Od srijede, 16. travnja, svi profesionalni kupci iz Pule i Istarske županije moći će birati među više od 3.000 proizvoda s posebnim naglaskom na svježi asortiman. Istarskim kupcima osigurana je dostava za 30.000 prehrambenih i neprehrambenih proizvoda koje Metro nudi kupcima u Hrvatskoj.