Rovinjska Mirna je podnijela prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe, a Nagodbeno vijeće Fine zatražilo je od Trgovačkog suda potvrdu je li je nad Mirnom već otvoren stečajni postupak.

Mirna je u četvrtak objavila na Zagrebačkoj burzi kako je 24. prosinca prošle godine podnijela prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe te prijedlog za određivanje privremene mjere.

Prema podacima iz prijedloga za pokretanje postupka predstečajne nagodbe, ukupni dug Mirne na dan podnošenja prijedloga iznosio je 56,75 milijuna kuna, a tvrtka je zapošljavala 237 radnika.

Nagodbeno vijeće Fine je po zaprimanju prijedloga usmeno obaviješteno da je u međuvremenu pokrenut kao i da se vodi stečajni postupak nad Mirnom pred nadležnim Trgovačkim sudom u Rijeci.

Slijedom toga, a u cilju mogućnosti daljnjeg provođenja postupka predstečajne nagodbe, Nagodbeno vijeće traži od nadležnog Trgovačkog suda u Rijeci pisanu obavijest kojom će potvrditi je li stvarno otvoren stečajni postupak nad tom rovinjskom tvrtkom.

Rovinjska Mirna je u 63,95-postotnom vlasništvu koprivničke Podravke koja je vlasnički udio u Mirni stekla na javnim dražbama putem trgovinskog sustava Zagrebačke burze. (SEEbiz / Hina)