belje-sampionski-pehar-novosadski-sajamTvornica mliječnih proizvoda Belje iz Belog Manastira osvojila je najveće priznanje sajma – Veliki šampionski pehar za vrhunsku kvalitetu ocijenjenih svježih sireva i mliječnih namaza

U okviru priprema za 78. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu tradicionalno je organizirano i jedno od najvećih ocjenjivanja kvalitete mliječnih proizvoda u ovom dijelu Europe.

U jakoj konkurenciji od 28 proizvođača, koji su prijavili ukupno 105 proizvoda, Tvornica mliječnih proizvoda Belje iz Belog Manastira osvojila je najveće priznanje sajma – Veliki šampionski pehar za vrhunsku kvalitetu ocijenjenih svježih sireva i mliječnih namaza.

Perjanice asortimana beljskih mliječnih proizvoda – ABC svježi krem sir i polutvrdi sir Baranjac i na ovom su ocjenjivanju potvrdili svoju iznimnu kvalitetu. U kategoriji krem sireva ABC svježi krem sir proglašen je šampionom kategorije s ukupno šest zlatnih medalja za sve okuse, ističu iz Belja.

ABC svježi krem sir je potpuno prirodan proizvod koji sadrži samo tri sastojka – mlijeko, vrhnje i sol, bez ikakvih konzervansa i aditiva.

Šampion kategorije polutvrdih sireva je beljski Baranjac, autohtoni polutvrdi sir, koji se proizvodi od biranog svježeg mlijeka s farmi Belja. Razdoblje zrenja u kontroliranim uvjetima daje Baranjcu posebnu aromu i punoću okusa, po čemu je poznat na tržištu, kaže se u priopćenju.

Usto, od ostalih proizvoda Belja zlatne su medalje osvojili mliječni namaz Vajkrem i Abcela, navode iz tvrtke.