Nagrađeni zaslužni i financijski zdravi sesvetski obrtnici

Udruženje obrtnika Sesvete, u suradnji s Institutom za certificiranje, u ponedjeljak, 28. studenoga, dodijelilo je priznanja, plakete i nagrade za dugogodišnji rad u obrtu te je uručilo jedinstveni certifikat Neblokirani financijski zdravim obrtima

Obrtnici, koji čine samu jezgru hrvatskog poduzetništva, često se susreću s marginaliziranjem i s nedovoljnim afirmiranjem svoga rada i uspjeha. Nailaze na probleme u svakodnevnom poslovanju i pristupu potrebnim im uslugama i servisima, u traženju uvjeta jednakih drugim gospodarskim sudionicima, jednakih prilika i u konačnici jednakih izgleda za uspjeh.

Danas je u Hrvatskoj aktivno više od 100.000 obrtnika koji čine zdravu osnovu hrvatskog gospodarstva. Veliki broj njih radi dugi niz godina, posluje uspješno, pouzdani su partneri i u svom se radu vode visokim standardima.

U javnom prostoru se puno priča o blokiranima i problematičnima, a dio ekonomije koji financira takve i druge neproduktivne dijelove gospodarstva, a financijski je zdrav, nepravedno je zapostavljen.

Zato je potrebno zdrave obrte istaknuti, nagraditi i snažno pozicionirati visoko iznad radara ostalih gospodarskih subjekata i šire javnosti što neupitno zaslužuju.

Udruženje obrtnika Sesvete, u suradnji s Institutom za certificiranje, u ponedjeljak, 28. studenoga, dodijelilo je priznanja, plakete i nagrade za dugogodišnji rad u obrtu te je uručilo jedinstveni certifikat Neblokirani financijski zdravim obrtima.

Dodijeljeno je 29 priznanja za 25 godina, 10 plaketa za 30 godina te 3 nagrade za 40 i 45 godina poslovanja u obrtu. Certifikat NEblokirani je uručen 25 obrta s područja Sesveta.

Nositelji certifikata NEblokirani imaju više od 99,5% vjerojatnosti da neće ući u značajne probleme u plaćanju svojih obveza u razdoblju od godinu dana.

Riječ je o jedinstvenom certifikatu u Republici Hrvatskoj i regiji. Kreiran je specifično za obrte i obiteljska poljoprivredna gospodarstva te je utemeljen na jedinstvenom i stručnom bihevioralnom modelu koji su razvili stručnjaci Instituta za certificiranje.

Model vrlo kvalitetno razgraničava obrte i Obiteljska poljoprivredna gospodarstva s aspekta rizika neplaćanja, tako da je rizik ulaska u značajnije probleme s plaćanjem (default) subjekata kojima se dodjeljuje certifikat manji od 0,5%, što potvrđuje njihovu sigurnost, financijsko zdravlje i pouzdanost kao poslovnih partnera.

“Duboko smo uvjereni da bi jedan od važnijih ciljeva ekonomske politike trebao biti razvoj poduzetničkog mentaliteta te poticanje obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji su istinski poduzetnici, iznimno bitni za razvoj i opstanak gospodarstva. Zbog toga smo u suradnji s Udruženjem obrtnika Sesvete nagradili i istaknuli vrhunske obrte”, istaknuo je Goran Šimić, direktor Instituta za certificiranje d.o.o.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakBruxelles: Usvojen program za održivi ribolov i akvakulturu u Hrvatskoj
Sljedeći članakŠpanjolska očekuje rekordne štete u poljoprivredi u ovoj godini