Najbolji kad je najteže: Mirjana S., Lonia

Donosimo priče naših trgovaca koji daju sve od sebe i rade marljivo kako bi nam osigurali prijeko potrebne namirnice #najboljikadjenateze

“Iako je kupcima kretanje ograničeno, reakcije su pozitivne. Najčešći komentari su kako im nije problem pridržavati se mjera jer su i sami uplašeni i zabrinuti”

Mirjana S., Lonia
#najboljikadjenajteze

Koliko nam se pojavom pandemije uzrokovane koronavirusom iz temelja promijenila svakodnevica nije potrebno posebno isticati. Nužno je, međutim, ponoviti koliko je sada više no ikada redovna opskrba stanovništva robom široke potrošnje ključna za koliko toliko normalno funkcioniranje društva u ovoj izvanrednoj situaciji. Odlučili smo stoga provjeriti kako su se u svemu tome snašli ljudi koji su, uz zdravstvene djelatnike, u pravom smislu na prvoj crti obrane svih nas. Slijedom toga donosimo priče naših trgovaca koji daju sve od sebe i rade marljivo kako bi nam osigurali prijeko potrebne namirnice.

Mirjana S., Lonia
“Pojavom opasnosti od širenja pandemije koronavirusa uvelike se promijenio naš način života, a samim time i dnevna poslovna rutina. Mi u trgovini zadovoljni smo ponašanjem velike većine kupaca, prihvaćanjem uputa i mjera te ophođenjem pri kupnji. Iako je kupcima kretanje ograničeno, reakcije su pozitivne. Najčešći komentari su kako im nije problem pridržavati se mjera jer su i sami uplašeni i zabrinuti. Bez obzira na novonastalu ugrozu, kupci su strpljivi, oprezni i obazrivi, čak mi se čini da, osobito unazad nekoliko dana, imaju puno više razumijevanja jedni za druge te za nas prodavače. Takvo ponašanje i pridržavanje uputa dodatno nam olakšava provođenje mjera. U svakodnevnom radu dužni smo u novim okolnostima često i pravilno prati ruke, koristiti zaštitne maske i rukavice koje moramo mijenjati, dezinficirati ruke, čistiti i dezinficirati sve dodirne površine najmanje dva puta dnevno. Također moramo držati preporučeni razmak od dva metra, ograničiti broj ulazaka kupaca u prostor trgovine, ograničiti kretanje dobavljača i skladišnom prostoru te kontaktirati s trgovačkim putnicima isključivo putem e-maila. Budući da nam zaštitne maske i rukavice usporavaju rad, može se reći kako nam novouvedene mjere otežavaju naš redovan posao. Dodatni je minus što smo navikli na gužve i na žamor, a sada nam je broj kupaca u trgovini ograničen. Ipak, svi zajedno se nadamo da će ova ugroza ubrzo proći i da ćemo se vrlo brzo ponovno moći slobodno kretati i raditi. Svjesni smo i dobro znamo da sve ovisi o nama samima, odnosno da ovoga puta sami krojimo svoju sudbinu.”

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakKaufland u pet tjedana otkupio gotovo tri tone domaćeg voća i povrća
Sljedeći članakOrnel Luxury collection