lidl-lidls-start-midiTrgovački lanac Lidl Hrvatska pokrenuo je drugu fazu svog programa zapošljavanja Start@Lidl i na tzv. speed date pozvao 200 kandidata.

Ovaj moderni i nesvakidašnji način selekcije prilagođen je novim generacijama sa željom da se u njihovu Sektoru ljudskih resursa na učinkovit i kvalitetan način predstavi što veći broj kandidata.

“Sljedeći je korak online testiranje, nakon kojega će 50-ak kandidata koji prođu u završni krug pristupiti tzv. Assessment centru, gdje će se susresti s različitim zadacima koji simuliraju poslovne situacije, što će im omogućiti da na najobjektivniji način pokažu svoje znanje i vještine. Kandidati koji se zaposle u Lidlu stjecat će radno iskustvo primajući plaću od minimalno 8000 kuna bruto”, naveli su iz tog trgovačkog lanca.

Podsjetimo, Lidl Hrvatska u srpnju ove godine predstavio je program zapošljavanja Start@Lidl, unutar kojeg će zaposliti desetak mladih ljudi, i to u okviru tri različita programa. “Cilj je preuzimanje radnog mjesta nakon završetka programa i razvoj karijere u Lidlu Hrvatska.

Zaposleni kandidati dobit će sustavno školovanje uz podršku mentora i trenera, kroz koje će se pripremati za preuzimanje pozicije u jednom od Lidlovih odjela. Na raspolaganju će im biti i dodatne edukacije iz stručnih područja koje su potrebne za cjelovit razvoj, kao i redovite povratne informacije o napretku i kontinuirana podrška nadređenih.